E2h

Hur du upptäcker borrelia symptom

Om du har blivit biten av en fästing

Om du har blivit biten av en fästing, inte bara ignorera det. Fästingbett är ofta farligt eftersom många arter bär vissa bakterier som kan överföras till din kropp och orsaka sjukdom när den spricker huden. Ett exempel på detta skulle vara borrelia.

Borrelia orsakas av bakterien Borrelia burgdorferi

Borrelia orsakas av bakterien Borrelia burgdorferi, som bärs av Ixodes scapularis, eller den svarta ben fästingen. En bit från denna bock överföra bakterierna till personens blodomloppet, vilket leder till uppkomsten av sjukdomen. Även om det kan bara överföras genom fästingbett, är det viktigt för dig att känna till kontrollampa tecken på sjukdomen så behandling kan omedelbart sökas. Här är några saker att notera för dig att upptäcka om en person har smittats:

Hur du upptäcker borrelia symptom. Observera eventuella känslor av sjukdom.
Hur du upptäcker borrelia symptom. Observera eventuella känslor av sjukdom.

  • Observera eventuella känslor av sjukdom. Människor biten av huvudvärk tick erfarenhet, trötthet och svaghet, stel nacke, svullna lymfkörtlar, halsont, frossa, muskel-och ledvärk, och feber under de första dagarna av infektionen. Detta gör det ser ut som en vanlig influensa eller influensa infektion. Eftersom bettet bara visas som en liten röd fläck, många tenderar att ignorera det och i stället försöka lindra de enskilda symptomen genom att ta medicin eller genom att vila. Detta beror på att dessa symtom inte riktigt berätta om personen har borrelia eller inte eftersom de också upplevt i andra sjukdomar och infektioner.
  • Hitta bulls eye utslag. Början från den plats där fästingbett, som efter tre dagar eller vanligtvis innan en månad skulle framstå som en röd fläck, startar nämnda plats att växa och sprida sig med en cirkel eller oval mönster. Detta ger den en "bulls eye" utseende. Om den lämnas obehandlad kan utslag visas på andra delar av kroppen, även de som är långt borta från den plats där fästingbett. Brännande känsla, smärta, och hud kliar med varierande grad har erfarenhet av dessa områden. Emellertid är det utslag inte permanent, eftersom det vanligtvis försvinner efter 1 till 4 veckor.

    När den gör och fortfarande ingen behandling ges eller sökt, kan det leda till komplikationer som är svårare att bota.

  • Utvecklingen av Alzheimers och multipel skleros-liknande symtom. Omkring 15-20% av de smittade förvärva symtom som liknar Alzheimers sjukdom och multipel skleros som domningar i armar och ben, förlamning av ansiktsmusklerna (oftast på ena sidan), minne förlust, och koncentrationssvårigheter. Detta beror på att bakterierna börjar infektera din nervceller som orsakar förlust av myelinskidan som omger dem.
  • Förstörelse av lederna genom artrit. Fogarna ofta påverkas av artrit är knäna där personen upplever smärta och svullnad. Efter knäna, de mest drabbade områdena är axlar, armbågar, fötter och höft.
  • Hjärtproblem. Även om detta inte är erfaren i alla fall, vissa människor lider av oregelbunden hjärtrytm och inflammation i foder som omger hjärtat.


Kom ihåg att ett uns av förebyggande är bättre än ett halvt kilo bota. Eftersom exponering för dessa fästingar kan vara oundvikliga, kom ihåg att omedelbart söka medicinsk hjälp så fort du ser några av symptomen, särskilt närvaron av mitt i prick utslag, vilket är specifikt för borrelia.