E2h

Hur du upptäcker ögonbesvär av högt blodtryck

Med högt blodtryck kan påverka din syn

Med högt blodtryck kan påverka din syn. Den kraft som genereras av blodtryck påverkar väggarna i artärerna som i sin tur orsakar skador på näthinnan. Kliniskt, detta kallas hypertensiv retinopati. För att kunna hindra dig från att uppleva detta måste du se upp för ögat symtom som kan tyda högt blodtryck. Här är några sätt att upptäcka symptom på högt blodtryck.

Se upp för huvudvärk. Huvudvärk orsakas av en massa saker, men detta bör inte tas för givet. Det är också en indikator på olika sjukdom såsom hjärntumör, Tendo Mandibular Disorder, eller bara dysmenorrheal bland andra. I detta fall är det också ett tecken på hypertensiv retinopati. På grund av trycket som orsakas av högt blodtryck, orsakar det vasokonstriktion eller förträngning av retinala blodkärl som orsakar huvudvärk. Om du stöter på ett slags huvudvärk som också har en bultande känsla nära ögat, gå till din läkare för kontroll.

Finns det blödning? På grund av trycket på ögat, kan blodkärlen i ögat sönder och blödning i ryggen ögat kan observeras. Detta kan resultera i partiell eller fullständig blindhet, särskilt om den inte behandlas omedelbart.

Kan du se fläckar? Ögat är en mycket känslig organ i människokroppen. Tydlighet är en av de viktigaste frågorna som vi har med det som är anledningen till om ett främmande föremål kommer in det, är den första reaktionen att gnugga det eller be någon att blåsa ut vad det är som är irriterande ögat. När du har hypertensiv retinopati, kan du hamna ser fläckar som du inte kan förklara. Detta kan orsaka suddig eller förvrängd syn. Det är känt att observeras hos diabetespatienter som uppstått denna sjukdom, tekniskt blir diabetesretinopati. Den har andra symptom som spindelväv-liknande syn eller sämre blindhet. Tyvärr, för diabetiker kan detta bli oåterkallelig.

Hur du upptäcker ögonbesvär av högt blodtryck. Se upp för huvudvärk.
Hur du upptäcker ögonbesvär av högt blodtryck. Se upp för huvudvärk.

Är du äta rätt och motionera? Det enda sättet att behandla högt blodtryck retinopati är att reglera blodtrycket. Vissa tror att endast personer med ett tungt profil är benägna att få högt blodtryck. Men detta är inte fallet. Om du äter fet mat, rökning, alkohol, och inte gör varje övning, måste du gå och få ditt blodtryck kontrolleras oberoende av din kroppstyp

När du har högt blodtryck finns det tillfällen som du inte kommer att kunna märka några symtom eller mår illa eller något är fel. Men även utan symptom ditt hälsotillstånd är fortfarande baserat på din livsstil. Därför måste du också vara medveten om detta inte bara som en försiktighetsåtgärd, men också som ett sätt att reglera blodtrycket, särskilt under behandlingen.

Att känna till olika ögonsymtom av högt blodtryck är ett måste

Att känna till olika ögonsymtom av högt blodtryck är ett måste, eftersom det kan leda till ytterligare skador i ögat. Värre även, om det inte behandlas hjärnskador kan också förekomma. Så när du upplever ögonsymtom diskuterats ovan gå och se din läkare för högt blodtryck samt en ögonspecialist.