E2h

Hur du upptäcker symptom på diabetes

Insulin är det viktigaste hormonet som ansvarar för blodglukos eller blodsocker omvandlas till energi. Detta behövs också för att sänka blodsockret genom att ingå celler och tillfredsställa kroppens energi-och tillväxt. Insulin automatiskt frigörs av bukspottkörteln varje gång du äter. Eftersom nästan allt du äter bryts ner till glukos, är insulin viktigt att hålla kroppen frisk och fungera normalt.

Men om bukspottkörteln inte producerar insulin eller mycket liten mängd produceras, är det inte behandlas för att bli energi. Detta resulterar i en stor mängd glukos i blodet. Detta tillstånd är medicinskt kallas hyperglykemi, vilket är en viktig tecken på diabetes. Diabetes drabbar miljontals människor men många är omedvetna om att de har det. Oförmåga att känna igen sjukdomen i ett tidigt stadium kommer att förvärra ditt tillstånd och så småningom leda till ytterligare komplikationer.

Hur vet du om du är diabetiker? Här är hur platsen ovanliga tecken och symtom på diabetes.

  1. Du går till komfort rummet flera gånger men känner mycket törstig under processen. Du känner att du behöver kissa varje så ofta. För mycket glukos i blodet överväldigar njuren eftersom den inte kan filtrera all överskott av glukos. Detta fyller upp blåsan och flyr in i urinen. Emellertid, glukos tjocknar i urin och sålunda, kommer kroppen skickar signaler till hjärnan att dricka vatten för att flyta lätt in i njuren. Kissar ofta gör du tror att du är uttorkad och därmed skapar en fortsatt cykel av dryck och kissa symptom.
  2. Du upplever onormal viktminskning. Observerbara viktminskning kan vara ett tecken på diabetes. Detta gäller särskilt när du inte har gjort några förändringar i dina matvanor. När insulin inte tillåter glukos att komma in i cellerna, är energi inte produceras. Utan energi ser din kropp instinktivt för en alternativ energikälla. Det tar till att bryta ner muskelvävnad och fett som leder till betydande viktminskning.
  3. Du känner mycket svag och trött utan att göra någon fysisk aktivitet. Cellernas oförmåga att producera energi gör kroppen svag och inte kan svara på vardagliga fysiska och psykiska krav.
  4. Ditt nervsystem är skadat hela tiden. Detta tillstånd är medicinskt kallas neuropati. Högt blodsocker i kroppen under längre tidsperioder skador områden i nervsystemet. Nervskada yttrar sig vanligtvis i fysiska attribut som upplever onormala förnimmelser, stickande eller brännande smärta i händer, ben och / eller fötter. Skärsår och blåmärken uppstår normalt eftersom huden inte kunde urskilja förändringar i tryck eller temperatur.

Andra observerbara symtom suddig syn

Hur du upptäcker symptom på diabetes. Du går till komfort rummet flera gånger men känner mycket törstig under processen.
Hur du upptäcker symptom på diabetes. Du går till komfort rummet flera gånger men känner mycket törstig under processen.

Andra observerbara symtom suddig syn, skärsår och blåmärken som tar längre tid att läka, erektil dysfunktion (för män över 50 år) och torr och kliande hud. Om du upplever något av dessa symtom, är det bäst att se en läkare omedelbart. Det finns fortfarande inget känt botemedel för diabetes och det bästa sättet att behandla det är att ta itu med de symptomen för att undvika snabb försämring och komplikationer.