E2h

Hur du upptäcker tecken på meth användning: metamfetamin missbruk

Är du orolig att någon i ditt liv är beroende av meth? Metamfetamin missbruk har nått epidemiska proportioner i USA Man kan inte längre betecknas som ett läkemedel för fattiga, människor på landsbygden, har nu genomsyras varje segment av vår befolkning. Den snabba spridningen av meth missbruk beror på flera unika faktorer.

 • Det traditionellt inte har krävt smuggling.
 • Läkemedlet kan framställas med hjälp av ämnen som, fram till nyligen, har alla varit tillgängliga för allmänheten (avloppsrensningsmedlet, batterisyra, thinner, jod, efedrin och pseudoefedrin, bland annat). Först nyligen har regeringen placerat försiktighetsåtgärder begränsningar over-the-counter former av pseudoefedrin för att minska den inhemska produktionen av meth.
 • Det kan erhållas till låg kostnad av användaren.
 • Slutligen är denna drog extremt beroendeframkallande, men traditionellt uppfattas som mindre beroendeframkallande eller skadliga än heroin.

Hur beroendeframkallande

Hur beroendeframkallande? Meth frågar frisättningen av noradrenalin (naturligt utlöses av en stressande händelse att höja hjärtfrekvens och energi) och dopamin (vilket kan orsaka en känsla av eufori). Varje läkemedel påverkar vår hjärna frisläppande av dopamin och drogmissbruk uppenbarligen inte den enda verksamhet att hetsa dopaminfrisättning, kön och livsmedelskonsumtion, bland andra trevliga aktiviteter, alla bär med sig olika nivåer av dopaminfrisättning. Men medan sex i allmänhet fördubblar hjärnans dopamin release, och kokain ungefär tripplar det, utlöser meth användning en dopaminfrisättning som är ungefär tolv gånger den normala nivån.

Hur du upptäcker tecken på meth användning: metamfetamin missbruk. Besatt, rastlös beteende.
Hur du upptäcker tecken på meth användning: metamfetamin missbruk. Besatt, rastlös beteende.

Brist på sjukförsäkring eller tillräckligt med pengar kan tragiskt avskräcka människor från att söka drog Rehab. Men det finns meth behandling alternativ även för dem med extremt begränsade resurser.

Här är några tecken på att en person kan vara beroende av meth.

 1. Besatt, rastlös beteende. Som ett stimulerande kan detta läkemedel orsaka användare att plötsligt börja uppvisar beteende vanligen förknippas med människor som lider av OCD (som tvångsmässigt handtvätt, rengöring). Ibland en användare flera gånger utföra samma uppgift om och om igen.
 2. Loquaciousness. Användaren engagerar ofta i konstant vandring konversation.
 3. Vidgade pupiller och snabba, darting ögon.
 4. Täta svettning. Användning kan orsaka en förhöjd kroppstemperatur. I fall av synnerlig metamfetamin missbruk och överdosering kan kroppstemperaturen stiga tillräckligt hög för att orsaka hjärnskador eller dödsfall.
 5. Karies (vanligen kallat "meth mouth"). Meth missbruk under en period leder nervös tandgnissling, saliv brist och extrema bortfaller i hygien. Resultatet är dramatiskt karies.
 6. Hudskador och täta sår som tar lång tid att läka. Inte bara hämmar meth naturligt kroppens förmåga att kämpa mot mindre infektion, men det kan också orsaka missbrukare att nervöst plocka på sin hud tills det blöder. Kroniska användare lider ofta av hallucinationer att de har insekter krypa under deras kött.
 7. Viktminskning. Tragiskt nog målet viktminskning har faktiskt motiverat människor att börja använda. Men utökad meth användning kan orsaka allvarliga och ohälsosam viktminskning. Läkemedlet som många vidta för att se mer attraktiva slutändan leder till fysisk degeneration som ibland outhärdlig att bevittna.
 8. Vakenhet som varar i dagar, eller kanske mer än en vecka. Om din granne, rumskompis eller familjemedlem inte sova i dagar, under vilken tid du observerar den typ av nervös, hög energi beteende som beskrivs ovan, det finns en klar möjlighet att meth missbruk är orsaken. Detta missbruk visar sig ofta i vågor "tweaking", i vilken en användare tar upprepade doser, avstår sömn flera dagar i sträck.
 9. Frånvaro från arbete eller dagliga rutiner. Den oundvikliga kraschen följer denna typ av justeringar. Användare ofta sova under långa perioder, kroppen tömd på energi.
 10. Depression. Under tillbakadragande steg, missbrukare lider ofta av depression som återstår tills deras nästa fix.
 11. Farligt sexuell promiskuitet. Studier har visat en direkt koppling mellan meth användning och riskfyllt sexuellt beteende, resultatet av ett läkemedel som samtidigt stärker libido och försvagar dom. Medan upphetsning och sexuell aktivitet kan pågå i timmar efter timmar, många kroniska användare förlorar sin förmåga att nå sexuell klimax.
 12. Frustration över att de inte kan tyckas fokusera eller tänka. En av anledningarna till att det är svårt att sluta är att tillbakadragandet leder en användare att känna sig mindre intelligenta, långsammare och inte kan utföra mentalt. Frustrerad av detta, många användare som vill sluta känna att de måste använda för att kunna fungera. I hårda verkligheten kan de kognitiva crystal meth biverkningar pågå ett par månader eller mer än ett år.
 13. Märker starka dofter Det finns många lukter som människor förknippar med meth rök -. Ibland sött (som en luftfräschare), andra gånger som brända mat eller en självrengörande ugn. Andra beskriver lukten av kemikalier brinnande eller en bränd plast lukt. Medan oren meth sägs att producera en brinnande lukt när rökt, många av dessa associerade lukter sannolikt beror inte den faktiska lukten av rök utan istället insatser för paranoida rökaren att täcka upp eventuella lukt med ännu starkare, igen luktar. Meth själv är luktfritt och inte alla användare röker det, det kan lösas i vatten och injiceras, sväljas i tablettform, fnös som pulver, tas som en rektal stolpiller eller upptagning genom urinröret. Men om du luktar konstigt nya lukter bör du undersöka eftersom dessa kan vara tecken på meth använder i närheten.

Många av dessa tecken och effekter av meth missbruk kan alternativt innebära andra typer av drogmissbruk eller en underliggande psykisk sjukdom. Men vänta inte för att uttrycka oro tills du märker de allvarligaste och mest avancerade tecken på meth missbruk (hudskador, meth mun, extrem viktminskning och psykotiskt beteende). Meth användning leder snabbt till missbruk och nödvändigheten av större doser. Successivt kommer en missbrukare förlora förmågan att känna glädje helt, och alla trevliga narkotiska effekter av läkemedlet försvinner lämna förvirring, avtrubbade kognitiv förmåga, paranoia och en mängd fysiska krämpor. Av någon av sina många namn - crystal meth, kristall, tweak, is, skärvor, Crissy, fock och andra - meth kapar och förstör liv, vilket leder till bestående hjärnskador, våldsamma hjärt episoder och slutligen döden.

Hur beroendeframkallande. Vidgade pupiller och snabba, darting ögon.
Hur beroendeframkallande. Vidgade pupiller och snabba, darting ögon.

Din oro kan vara det enda som kan rädda missbrukaren från självförstörelse. Om du känner igen beteendeförändringar som är typiska för meth användare, måste du överväga de bästa sätten att hjälpa användaren konfrontera och övervinna sin meth missbruk. Söka professionell rådgivning från centrum missbruksbehandling, och även ta hjälp av gemensamma vänner och bekanta.