E2h

Hur du utöva ditt sinne för att förbättra minnet

Utöva din hjärna för att förbättra minnet är egentligen ganska enkel. Precis som utövar din kropp, kommer regelbunden anslutning till ett utbildningsprogram hålla det friska och i form. Här är några saker att tänka på när du gör en övning plan för din hjärna:

Ett. Pussel

Hur du utöva ditt sinne för att förbättra minnet. Den antika schackspel lever och mår bra idag.
Hur du utöva ditt sinne för att förbättra minnet. Den antika schackspel lever och mår bra idag.

Korsord och bild pussel, medan gammaldags eftersom de kan vara, träna din hjärna att tänka abstrakt. Med korsord, förbättrar du ditt minne genom att tvinga dig själv att komma ihåg ord, och hur de förhåller sig till andra ord som skär dem i korsordet.

Du kan förbättra ditt minne med bild pussel genom att minnas varje pusselbit i sin abstrakta form, och räkna ut hur de så småningom ansluta upp med resten av pusslet.

2. Logik spel

Logik spel ger dig en uppsättning av information som du måste göra korrekta slutsatser med hjälp av enkla regler för logik. Om du inte är matematiskt benägen, kommer det att ta lite tid att bemästra. Men efteråt kommer du att bli helt beroende. Samtidigt kommer du att träna din hjärna på ett sätt som du aldrig gjort förut!

Att lära sig ett nytt språk kan vara mycket utmanande.
Att lära sig ett nytt språk kan vara mycket utmanande.

Tre. Spela schack

Den antika schackspel lever och mår bra idag

Den antika schackspel lever och mår bra idag. Att lära sig att spela de olika delarna för att schackmatt din motståndare kommer säkert att förbättra ditt minne. Men det är bara början. Den verkliga hjärngympa kommer med den strategi som deltar i spelet. Att lära sig att ta dina motståndares bitar samtidigt skydda din egen kan ta en livstid att bemästra, men det är definitivt värt den mentala träningen!

4. Studera ett språk

Att lära sig ett nytt språk kan vara mycket utmanande

Att lära sig ett nytt språk kan vara mycket utmanande. Folk tror ofta att det är svårare att lära sig ett nytt språk ju äldre de är. Även om detta kan vara sant, gör att det ännu mer av en utmaning värd att stimulera din hjärna! Inlärning av främmande språk stimulerar delar av hjärnan som inte utnyttjats av andra aktiviteter. Du kan förbättra ditt minne med utländska ordförråd övningar.

Fem. Söka på Internet

Tro det eller ej, söka på internet är en av de största sätt att utöva ditt sinne för att förbättra minnet. När du skriver din sökfråga, är du ofta presenteras med dussintals resultat. Gör detta tillräckligt ofta med mer än en sökmotor, och du kommer att tvingas att komma ihåg hur man hämtar de olika önskade resultat bland alla de val som presenteras för dig av sökmotorerna!

Alla dessa olika övningar är utmärkta sätt att försena minnesförlust och förebygga demens.