E2h

Hur erkänna att ljuga

Vid ett eller annat

Vid ett eller annat, alla har att ljuga. För det mesta är det på grund av din naturliga skyddande instinkter. Oftast är dessa lögner i god avsikt. Men det finns tillfällen när en lögn eller ligger få väg ut ur handen. Detta kan orsaka skada på person du ljög för och även till dig i viss utsträckning att du bara vill ta tillbaka vad som hände. Det är problemet med lögner, kan du aldrig ta tillbaka vad du sagt eller gjort och den enda lösningen på problemet är att bekänna.

Om du har problem med att bekänna en lögn, här är några tips för att komma igång.

  • Räkna ut varför du ljög. Människor har skäl att ljuga. Ibland ljuger du skydda dig själv och den du ljög för. Men det finns tillfällen när människor ligger utan anledning alls. Om du tror att du behöver erkänna en lögn, är det första du behöver göra för att räkna ut din anledning eller skäl till varför du ljög. Om du gör det kommer att hjälpa dig att få en bättre förståelse för hur du kommer att erkänna.
  • Bestäm dina skäl för att bekänna. Du känner lust för bekänna när du känner dig skyldig för vad du gjorde eller sa. Ibland känner man behovet att bekänna att du tror att det kommer att tjäna dig bättre. Om du tror att du verkligen behöver bekänna, räkna ut dina skäl till varför du måste. Detta kommer att ge dig en idé om hur man erkänna.
  • Tänk på vem du ska erkänna att. Lögner som orsaka skador på personliga relationer bör bekänna direkt till de människor som skadas av lögnerna. När det gäller moraliska frågor, kan du erkänna dina lögner till ett juridiskt ombud, präst eller en betrodd vän. Om lögnen gjordes på jobbet, ska du erkänna att din chef. Men om lögnen innebär juridiska frågor, bör du diskutera det först till dina advokater.
  • Ställ ett privat möte. Huruvida lögn innebär personlig, arbete eller juridiska frågor, bör du erkänna att en person privat. På så sätt kan du tala om för personen allt utan tvekan.
  • Ange din bekännelse och uppriktigt om ursäkt. När du bekänna en lögn, bör du veta att du är på väg att ta fullt ansvar för din verksamhet, inklusive konsekvenserna av vad du gjorde. Bekänn bara om du är uppriktig. Undvik rationalisera vad du gjorde och bara acceptera att du gjort ett misstag och att du vill att kompensera för den smärta som du orsakat personen.
  • Acceptera konsekvenserna av dina handlingar. Confessions kan vara ett bra sätt att förena med den andra berörda parten. Det finns dock tillfällen som bekännelser kan leda till en oönskad konsekvens. Bara se till att du förstår att vad du gjorde har en motsvarande straff. Acceptera det och inte bli rädd. Kom ihåg att det fortfarande är mycket bättre om du berättade personen om lögnen själv snarare än honom höra om det från någon annan.

Hur erkänna att ljuga. Räkna ut varför du ljög.
Hur erkänna att ljuga. Räkna ut varför du ljög.

Dessa är de saker att tänka på om du planerar att erkänna att ljuga.