E2h

Hur får en datortomografi för att identifiera Crohns sjukdom

Datortomografi, eller CT, är processen att ta data genom användning av flera röntgenbilder och omvandla dem till bilder som visas på skärmen. Konventionella röntgenstrålar kan inte avslöja mjuka vävnader i kroppen, medan en datortomografi kan göra samma procedur med ca 100 gånger klarare.

Crohns sjukdom är en inflammation i hela mag-spåret men ofta drabbar de lägre tarmarna. Dess symptom liknar andra gastrointestinala sjukdomar så för det mesta sjukdomen inte får rätt behandling. Med datortomografi kan Crohns sjukdom diagnostiseras tidigare och ges rätt behandling. Läkare kan ge order om en hel kropp skanning av patienten för att se den minsta delen av hans kropp och särskilt den del som är under klagade.

Hur får en datortomografi för att identifiera crohns sjukdom. Låt din läkare avgöra om du kommer att genomgå en icke-avtal eller kontrast datortomografi.
Hur får en datortomografi för att identifiera crohns sjukdom. Låt din läkare avgöra om du kommer att genomgå en icke-avtal eller kontrast datortomografi.

  1. För att få en datortomografi för Crohns sjukdom har patienten att följa ett protokoll, som är, diskutera med sin läkare om en datortomografi är nödvändig.
  2. Låt din läkare avgöra om du kommer att genomgå en icke-avtal eller kontrast datortomografi. I en kontrast datortomografi, är ett färgämne injiceras till patienten för att hjälpa skannern visar tydligt din bukorganen. Patienter med hjärt sjukdom inte rekommenderas att injiceras med ett färgämne.
  3. Följ din läkares råd att avstå från vätskor och livsmedel, om det behövs. Crohns sjukdom innefattar att granska i tarmen processerna så att läkaren kan råda dig att ha en fastande för ett visst antal timmar innan provet äger rum.
  4. Behandling av Crohns sjukdom med en datortomografi är mycket dyr. Prata med ditt försäkringsbolag och få sin Förhandsauktorisering skulle lindra svårigheten att betala de kostnader som uppstår i förfarandet.
  5. Under förfarandet ta bort alla metallföremål såsom kläder med metall knappar eller blixtlås, smycken och någon metall prydnad i kroppen eftersom de kan hindra klarhet i bilderna.
  6. Använd sjukhuset klänning och följ alla instruktioner från den medicinska personalen.
  7. Ligg ner och stanna mycket stilla på toppen av den rörliga tabell, som kommer att införas i CT maskinen eller MRI maskin.
  8. Lyssna på instruktioner teknikern på intercom. För 30-90 minuter måste du förbli immobiliserade för att ta optimala bilder som avsett.
  9. Efter ingreppet, vänta på radiologen att säga om alla bilder är tagna i ordning. Om bilderna inte är klart för röntgenläkaren kommer patienten måste upprepa proceduren.
  10. Läkaren kommer att berätta om resultatet av datortomografi, det kommer att ta en dag innan du vet det.

En datortomografi anses vara den bästa diagnostiskt verktyg för läkare för att vara säker på att sjukdomen hos en patient. För en patient är sökningen ganska dyrt bortsett från den avger strålning som har en negativ effekt på kroppen, men för läkare är den mest sofistikerade verktyg som finns idag. Försäkringsgivare för de flesta patienter betala en del av kostnaderna.

För att få en datortomografi för att testa för Crohns sjukdom är så enkelt som att följa instruktionerna som anges ovan. Viktigast är instruktionen från läkare för att få en korrekt diagnos av din sjukdom. Din misstänkt Crohns sjukdom kan vara bara svår buk sjukdom, som måste diagnostiseras av en datortomografi.