E2h

Hur får hälsoeffekterna av mörk choklad

Du kanske har hört en hel del människor säger att choklad har många hälsofördelar, och andra säger att det inte gör det. Jo, det gör det, speciellt mörk choklad. Liksom de flesta frukter och andra ekologiska livsmedel, choklad är också gjorda av växter, vilket gör den rik på näringsämnen som bidrar till din hälsa. Men innan du börjar köpa den choklad du ser i snabbköpet, är här några av de hälsofördelar som du kan få från mörk choklad.

  1. Sänker blodtrycket - Studier har visat att ha mörk choklad i din kost kan sänka ditt blodtryck. Givet att det är endast av ett visst belopp per dag. Tillsammans med dessa studier kom problemet med att ändra beteendet för de långsiktiga målen. Tillsammans med att äta mörk choklad, måste du kunna integrera den i din livsstil, och balansera kaloriintag enligt råd från din läkare eller din hälsa expert.
  2. Sänker kolesterolet - Det har visat sig att mörk choklad kan minska det onda kolesterolet i viss utsträckning, men i alla fall, bör du göra din del i att öka din goda kolesterolet samt genom att äta hälsosam mat.
  3. Brain Stimulation - Som ni kanske har hört en massa gånger, det finns påståenden om att människor känner sig lyckliga efter att ha ätit choklad. Mörk choklad stimulerar produktionen av endorfiner, serotonin och andra nerver och kemikalier i hjärnan som ger en känsla av eufori. Det finns också andra studier som säger att en bit av choklad faktiskt förbättrar hanteringen av information medan de studerar eller lära sig något. I ett annat perspektiv, är sinnet mer mottagliga för information om personen är i en positiv stämning. Så när du är stressad med att studera, ta en paus och försöka få en bit av mörk choklad.
  4. Det smakar gott - Det finns läkemedel som andra människor tar för att sänka blodtrycket eller för att minska kolesterol i deras system. Och oftare än inte, smakar läkemedel inte bra. Däremot kan mörk choklad vara något bitter beroende på hur den gjordes, men totalt sett, smakar det mycket bättre än någon medicin du någonsin kan hitta. Annat än detta, kan du njuta av choklad i många former, som kola, tryffel och godis. Vissa studier säger att hälsoeffekterna av mörk choklad minskar när man blandar den med mjölk så på det sättet, är mörk choklad bättre hälsa alternativ än de andra typerna som mjölkchoklad eller vit choklad.

Hur får hälsoeffekterna av mörk choklad. Sänker blodtrycket.
Hur får hälsoeffekterna av mörk choklad. Sänker blodtrycket.

Rådgör med din dietist först på hur du kan inkludera mörk choklad i din dagliga kost först innan du försöker detta så att du vet vad som är rätt mängd utan att riskera eller sänka hälsofördelar. Du kan också få samma hälsofördelar av choklad i någon gourmet matlagning, i drinkar eller snacks. Kontrollera kokböcker för recept som har kakao i sina beståndsdelar. Du kan också använda dessa i bakning, som att göra choklad droppar ur kakaopulver. Bortsett från att hålla sig frisk med lite mörk choklad i din kost, kan du också vara kreativ för att göra det till en mer intressant och givande erfarenhet. Håll dig frisk!