E2h

Hur får hälsofördelar från citron vatten

Citron vatten görs enkelt genom att släppa i några skivor av citron på en kanna vatten. Det är ett känt faktum att citroner är en utmärkt källa till C-vitamin, ett vitamin som är viktigt för att hålla immunförsvaret uppe. Men det verkar som om vi har bara skrapat på toppen av isberget när det gäller de positiva hälsoeffekterna av citron vatten.

Konceptet är ganska enkelt

Konceptet är ganska enkelt. Det är redan väl dokumenterat att dricka en riklig mängd vatten kan hjälpa spola ut gifter fångade inuti kroppen. Enligt experter, lägga citron i hopkok gör det mycket friskare och mer fördelaktigt för den som dricker. Trots att tydligt surt på grund av den sura smaken av citron, är slutet effekten av dricksvatten citron vatten alkaliska av vätskor i kroppen. En sur miljö kommer att öka bildningen av fria radikaler. Dessa fria radikaler är de ökända buggar som kan utlösa vissa celler att uppträda olämpligt och orsaka maligniteter. Med citron vatten, kan du hjälpa till att hålla dessa ämnen i schack.

Här är några av de andra hälsofördelar av citron vatten, eller "juice vatten" som vissa människor vill kalla det.

Hur får hälsofördelar från citron vatten. Din hud kommer definitivt klara upp.
Hur får hälsofördelar från citron vatten. Din hud kommer definitivt klara upp.

  • Din hud kommer definitivt klara upp. Tänk på det som citron rensning. Din kropp behåller massor av restprodukter och huden är ett av de organ som manifesterar dessa restprodukter inte gått ut från systemet. Om du har stora mängder gifter i kroppen kan du uppleva symtom som akne, fläckar och hudinfektioner. Med hjälp av citron vatten, kan du förvänta dig att din dermatologiska tillstånd att förbättras dramatiskt.
  • Citron vatten eller "fastande vatten" kan också användas för att lindra symptomen av gastrointestinala problem. Det hävdas att problem såsom esofageal reflux, halsbränna, dyspepsi och även sår kan lindras genom citron vatten. Detta följer också samma koncept: Citron vatten sägs för att ta bort gifter från magen och tarmarna, vilket också eliminerar sjukdomsframkallande bakterier och parasiter på vägen.
  • Viktminskning är också kopplat till dricka citron vatten. Detta har att göra med citron och vatten hjälper dig att känna fylligare och därmed din hunger KVAL försvinna, och du därför har lättare att kontrollera överdrivet ätande.
  • Citron vatten tros vara ansvarig för att eliminera de hårda avlagringar som så småningom stelna och STOCKA de dränerande ledningar i gallblåsan. Gallsten kan vara föregångare för långt mer olycksbådande komplikationer. Detta åstadkommes genom tilltäppning av kanalerna som dränerar ut galla från gallblåsan.
  • Citron vatten har också i samband med bättre hår! Även dricka citron vatten inte nödvändigtvis vara direkt relaterade till förbättring av hår kan du tvätta faktiskt håret med citron vatten, vilket kan hjälpa till att återställa glans och lyster till ditt hår.
  • Citron vatten är ett diuretikum, ett ämne som gör att du kissar oftare och i större mängder. Detta gör att din kropp renare och fri från gifter. Det minskar också risken för stenbildning i njurarna eller urinblåsan.

Citron vatten är en fantastisk tillgång för en hälsosam livsstil

Citron vatten är en fantastisk tillgång för en hälsosam livsstil. Det är inte för dyrt att göra. Du kan köpa citroner i bulk från din butik eller marknad, och förvara dem i kylskåp. När du förbereder en kanna vatten, bara släppa i några skivor citron, och titta på din hälsa förbättras under de veckorna efter att ha druckit citron vatten.