E2h

Hur får man en god nattsömn

Att få en god natts sömn är ovärderlig

Att få en god natts sömn är ovärderlig. Miljoner européer lider av sömnlöshet eller inte får tillräckligt med sömn. Om du får en god natts sömn, kommer du att känna mer energi och alert för nästa dag.

Hur får man en god nattsömn. Gör ditt rum en fristad.
Hur får man en god nattsömn. Gör ditt rum en fristad.

Om The Sandman är svårt att komma med din säng, här är några saker du kan göra för att få den sömn.

  • Ta ett varmt bad. För att hjälpa dig att varva ner från stress av dagen, ta ett varmt bad. Om du inte har ett badkar, stanna en extra några minuter under en varm dusch. Föreställ alla negativa stressen spolas bort. Ta upplevelsen till en helt ny nivå genom att använda speciellt doftande bad tvättar. Gurka, eukalyptus och pepparmynta doftande tvålar och bad geler kan hjälpa dig att känna utvilad.
  • Dämpa belysningen. Använd svart ut gardiner eller draperier för att stänga ute buller och ljus från utsidan. Gör ditt rum så mörk som möjligt. Vissa människor kan inte sova med ännu lite ljus på även från TV. Om din make eller rumskompis vill sova med en nattlampa på men du kan inte använda en patch sömn öga.
  • Gör ditt rum en fristad. Köp höga blad slitbanan räknas. Spendera pengar och köpa god kvalitet kuddar och det bästa madrassen du har råd. Du kommer att använda det varje kväll så gå vidare och betala! Om du har råd, köpa en madrass minne skum eller ett minne skum madrass topper. Om du älskar din säng, kommer du vill spendera så mycket tid på det som möjligt.
  • Använd aromaterapi. Tänd ett värmeljus med några eteriska oljor. Lavendel är utmärkt för att inducera en känsla av avslappning och sömn. Använd bricka aromaterapi bad. Spritz någon aromaterapi linne spray på dina lakan och kuddar. Bath and Body Works, The Body Shop och The Healing Garden alla gör underbart doftande aromterapi spray som du kan använda i hela ditt sovrum.
  • Lär dig att släppa stress. Undvika att tala om kontroversiella saker innan du går till sängs. Diskuterar inte hur du ska betala räkningar eller om du ska byta jobb eller ta upp några äktenskapliga problem. Timmen innan du sover ska vara lugn och avslappnad, utan stress. Lämna alla problem vid dörren när du kommer hem. Sluta gå över din dålig dag på jobbet. Vad är gjort är gjort. När det är dags att sova, blunda och göra ditt sinne tomt.
  • Ser inte TV. Undvik stimulans i sovrummet. Om du tittar på kvällsnyheterna, en DVD eller ett TV-program, kan det få dig stimulerad och upphetsad. Om du läser en spännande thriller, kan du välja att läsa klart boken istället för att sova. Surfar inte på nätet tänker det kommer att hjälpa dig att varva ner. Om du har svårt att koppla av, försök att meditera, tidskrift eller fortfarande i det tysta istället.
  • Ha sex. Efter en orgasm, är du säker på att känna sig avslappnad. Det är mycket roligare än att ta en sömn stöd.


Undvik att ha en tung måltid innan du somnar

Undvik att ha en tung måltid innan du somnar. Din sista måltid bör vara minst tre timmar före sänggående. Dessutom dricker inte någon koffeinhaltiga drycker på eftermiddagen, eller du kommer att studsa från väggarna. Prova dessa knep och börja njuta en god natts sömn.