E2h

Hur får man en Rolfing massage

Rolfing anses vara en av de äldre former av massage

Rolfing anses vara en av de äldre former av massage. Det utvecklades av Dr Ida P. Rolf på 1940-talet som ett sätt att konditionera bindväv i kroppen för att främja självläkande. Metoden innebär att sträcka den bindväv som kan ha gjorts stel eller öm på grund av dålig hållning, trötthet, stanna stilla i långa perioder, skada eller andra orsaker. Stretching av bindväv tros ge kroppens organ och strukturer som leder och ben rätt utrymme för att fungera korrekt. För att få de fördelar som en Rolfing massage, nedan är några tips.

Hur får man en rolfing massage. Sök efter en kvalificerad rolfing massage terapeut.
Hur får man en rolfing massage. Sök efter en kvalificerad rolfing massage terapeut.

  • Sök efter en kvalificerad Rolfing massage terapeut. Du kan kontrollera med en lokal massage skola för att se om de har en lista över kvalificerade massörer öva i ditt område eller så kan du ringa den europeiska sammanslutningen massage. När du har hittat några Rolfing massörer, intervjua dem att ta reda på om deras kvalifikationer, om de innehar ett tillstånd licens, är medlem så i AMTA, och har klarat det nationella Certification Examination för terapeutisk massage och karosseri. Detta kommer att vara din garanti för att du arbetar med en kvalificerad och professionell Rolfing massageterapeut.
  • Dela din sjukdomshistoria med massageterapeut så att han eller hon kan avgöra om du verkligen behöver behandling. De kommer inte att rekommendera att du får den behandling om du inte uppfyller några av deras krav. Rolfing är inte en enkel massage eftersom det innebär en viss aggressiv manipulering av kroppens vävnader som kan vara smärtsamt för vissa. Gravida kvinnor och personer som lider av vissa sjukdomar bör inte genomgå denna typ av alternativ behandling. Du måste också tala om för massageterapeut vilken typ av livsstil du bly och vilken typ av yrke du har och om du hade tidigare skador. Dessa är bidragande faktorer för effektiv analys av ditt tillstånd och om du ska få Rolfing massage.
  • Hela kursen för Rolfing massage kan ta upp till tio sessioner. Du bör vara beredd att avsluta hela kursen för att njuta av sin fulla nytta. Tidsramen mellan varje kurs kan ställas in mellan en vecka till två veckor, beroende på rekommendation och resultaten av terapeuter.
  • Det finns tre stadier i Rolfing massage. Under den första etappen terapeuten kommer att använda fingrarna och armbågen ska fungera fascia så det blir stretch och blir elastisk igen. Terapeuten är faktiskt undersöker kroppen noga för att avgöra vad du exakt behöver. I det andra steget av massage, kommer din terapeut att separera fascia lager, återanpassa dem med dina muskler. Förskjutning av fascia kan orsakas av skada, ärrvävnad eller muskelbristning på grund av dålig hållning eller långvarig inaktivitet. För det tredje och sista steget i en terapisession kommer Rolfing terapeut integrera delar av kroppen till rätt segment för att uppnå den rätta fysiska balans. Hela processen tar ungefär en timme och kommer att upprepas i nästa sessioner.
  • Behandlingen kombineras med motion som din terapeut kommer utforma och rekommendera till dig. Vara säker på att du följer detta som det utformats för att arbeta för din totala behandling. Du kan också behöva genomgå några livsstilsförändringar för att din kropp värk och smärta kommer att minimeras eller helt försvinna.


Observera hur din kropp känns som behandlingen fortskrider

Observera hur din kropp känns som behandlingen fortskrider. Du kommer att känna befrielse från muskelspänningar som du tidigare har lidit. Du skulle också känna mer kraftfull och lättare på fötterna. När du har slutfört sessioner, gör följa rekommendationerna att terapeuten ger dig så att du kan upprätthålla god kropp och muskler anpassning och balans.