E2h

Hur får man över en kall snabbare

Kylan är ett ganska vanligt sjukdom varje vinter säsong. När du går till skolan, är det praktiskt taget ett säkert kort att några av dina vänner kommer att ha fångat kylan.

När du upplever halsont, snuva och trafikstockningar, du vet att du har en förkylning. Det är därför det är viktigt att ta några försiktighetsåtgärder för att skydda dig från denna sjukdom.

Hur får man över en kall snabbare. Dricka eller äta varma drycker och livsmedel.
Hur får man över en kall snabbare. Dricka eller äta varma drycker och livsmedel.

Om du tar C-vitamin varje dag, kan du ha en viss nivå av skydd, men ibland kan du också förkyld från fysisk utmattning och dåliga vanor livsstil. När du fånga en kall, här är några åtgärder och tekniker som hjälper dig att komma över din förkylning och komma tillbaka vid god hälsa snabbare.

  • Dricka eller äta varma drycker och livsmedel. Detta gör du känna sig mer bekväm. Halsont gör att äta svårt så prova sur. Kryddstark mat gör din nästäppa öppna. En tjock buljong soppa är inte bra för dig eftersom du inte kan äta det, eftersom halsen är öm.
  • Drick lätt te om halsen är för öm. Om du inte kan svälja något, är en lätt te föredra för att testa om du kan äta större föda.
  • Ät friska grönsaker och mjölk med honung för att bota din halsont. Hälsosamma livsmedel kan hjälpa dig att återhämta sig snabbare. Kombinationen av mjölk och droppar av honung är en bra botemedel mot din halsont. Värm den i ugnen i minst 10-12 sekunder och dricka det.
  • Drick mycket vatten. Om du har en Gatorade tillgänglig även dricka det tillsammans med vatten. Detta kommer att förhindra att slem från att bli klibbig. Var 6 timmar, ta en medicin rekommenderas för kallt. Svälj inte slem när du blåser näsan. Det kommer att göra din näsa fyllda med slem och din halsont kommer inte lätta. Om du känner någon svullnad och smärta på kroppen, kan en ibuprofen medicin hjälpa dig med din hals.
  • Vila din kropp. Det är därför du fångat en kall: du avrunna själv fysiskt. Några kalla läkemedel göra dig sömnig så ta det under natten för att hjälpa dig att sova. Använd din mun för att andas om din näsa är fyllda.
  • Nästa dag, dricka apelsinjuice eller äta några frukter som är rika på vitamin C. Detta hjälper dig att återhämta sig från förkylning snabbare. Andra frukter kan innehålla vitaminer för immunitet uppsving. Konstgjorda produkter eller juicer som innehåller C-vitamin kan användas som substitut. Bara använda den när det inte finns några tillgängliga frukter på ditt hus.
  • Fortsätt att dricka mycket vatten och orange för fullständig återhämtning. Snyt dig när det behövs. Detta hjälper utvisa slem och bakterier. Om halsen är mycket bättre nu jämfört med häromdagen, äta mat som kan göra dig full som kyckling, kalkon och smörgåsar, för att hjälpa dig att återställa din styrka.

Ta inte med produkter som kan repa din något återvunna halsen, eller det kan leda till fler komplikationer.