E2h

Hur får man redo för ett spel

Sport skapades både för nöje och lek och för att upprätthålla kroppens hälsa och vigör. Från basket, volleyboll, badminton, tennis, fotboll, fotboll, rugby, hockey, till fäktning, boxning, taekwondo eller karate matcher, de grundläggande principerna i goda förberedelser gälla. Här är några riktlinjer för hur man förbereder för ett spel.

Ett. För enskilda spel som enda badminton och tennis, fäktning eller boxning, taekwondo och karate matcher, bör du vara fysiskt väl förberedd.

2. Bortsett från en bra utbildning coach, du kommer att behöva självdisciplin och självkontroll. Om din tränare instruerar dig att göra och inte göra vissa saker, måste du lyda plikttroget. Till exempel är professionella idrottsmän sätta på en strikt diet och motion regimen, bort från all form av berusning, narkotika, nikotin och andra beroendeframkallande ämnen som helt enkelt skapar toxiner i kroppen.

Tre. Celibatet är också ett krav på intensiv träning för ett spel. Overindulgence i kön njutning sliter en mans ojas eller energi i hans sperma. Denna mycket samma energi kan avledas och användas i hans prestation i idrott, så det skulle vara bäst att leva i celibat för hela utbildningen och förberedelse program.

Hur får man redo för ett spel. För lagtävlingar.
Hur får man redo för ett spel. För lagtävlingar.

4. I samband med diet, många mästare betraktar deras sunda och välbalanserade vegetarisk eller vegansk kost som en stor faktor i sina segrar. Att äta en mängd gröna bladgrönsaker, ekologiska frukter och grönsaker, fullkorn, bönor och nötter har hjälpt följande idrottare inom sitt speciella område av sporter:

  • Ridgely Abele, 8-vinnare, karate nationella mästerskap
  • Surya Bonaly, olympisk konståkning mästare
  • Brendan Brazier, Professional Ironman triathlet
  • Peter Burwash, professionell tennisspelare och Davis Cup-vinnare
  • Andreas Cahling, Svensk mästare bodybuilder, OS-guldmedaljör i hoppbacken
  • Chris Campbell, olympisk mästare i brottning

Fem. Iakttag alltid god hygien och sanitet. Din kropp är ditt instrument och du måste ta väl hand om det. Håll det rent och fräsch alltid, tilldela den med ordentlig vila och avkoppling som den förtjänar efter varje träning.

6. Glöm aldrig att göra de nödvändiga värma upp övningar innan ett spel och rätt nedvarvning efter matchen. Stretching och få musklerna värmas upp och redo för spel är ett måste, för att undvika skador.

7. Korrekt andningsteknik eller yogiska andning kan vara till stor hjälp i förberedelserna för ett spel. Det lindrar spänningar och slappnar sinnet och kroppen.

För lagtävlingar

Spel är tänkt att vara roligt.
Spel är tänkt att vara roligt.

För Team händelser, bör samma självdisciplin och självkontroll tillämpas. Men den här gången, du kommer att behöva arbeta med en grupp. Bortsett från fysiska förberedelser, bör du inte försumma din mentala och emotionella status innan en stor match.

Var realistisk. I slutet av spelet, förlorar antingen ditt lag eller det andra laget. Ställ ditt sinne för en eventuell förlust. Du får inte alltid vinna. Vad som är viktigt är att du har gett din bästa bild och har inte fuskat på något sätt. Aldrig skylla dina lagkamrater för någonting. Precis som du, de har också svagheter.

Spel är tänkt att vara roligt

Spel är tänkt att vara roligt. En god konkurrens är bra, men det är bäst att hålla andan i sportsmannaanda och lagarbete. Vara väl förberedd fysiskt, mentalt och känslomässigt och aldrig pressa dig själv för hårt. Acceptera dina begränsningar och erkänna dina svagheter kommer snart göra dig till en mästare.