E2h

Hur får man tillbaka i form

Det finns en massa anledningar som man kan tänka på när frågade varför de har fallit ur sin regelbunden motion rutin. Drag av soffan kan ha varit större, gjorde ditt hektiska arbetsschema det omöjligt för dig att klämma några minuters träning, eller betala gymmet avgifter orsakade en stam till fickan. Oavsett anledningen till att du kan ha, att få tillbaka i form ändå visar sig vara en utmaning för alla som föll ut ur rutinen. Här är några tips för dig att hjälpa dig att få tillbaka i form på nolltid.

Hur får man tillbaka i form. Börja långsamt genom konditionering själv.
Hur får man tillbaka i form. Börja långsamt genom konditionering själv.

  1. Börja långsamt genom konditionering själv. Om du har fallit ur din träning rutin, kan du inte bara gå tillbaka göra samma övningar i samma takt när du var fortfarande utövar regelbundet. Börja i liten skala genom att ta 15 minuters promenader varje dag tills ditt system vänjer sig. Du bör alltid tala med din läkare innan du börjar en övning rutin också, för att vara säker på att du inte kommer att förvärra de sjukdomar som du kan ha. När du har det okej och du kan hantera 15 minuters promenader utan problem, arbeta dig upp till 30 minuter åt gången.
  2. Plocka en övning rutin du kan engagera dig. Det finns en mängd olika övningar som du kan engagera sig i att hjälpa dig att komma tillbaka i form. Plocka en övning rutin som kommer att intressera dig och kommer inte tråka ut dig. Prova en kombination av träning som yoga, pilates, spinning klass, aerobics eller Tae Bo tills du hittar en övning rutin som kommer att matcha din smak. Du kan också rådfråga en läkare eller en professionell tränare för att berätta vad övning rutin kommer att matcha dina behov.
  3. Motion men aldrig överanstränger dig själv. Låt inte spänningen i att hitta en rolig övning rutin överväldiga dig genom att utvidga din träning timmar. Tänk på att tre gånger i veckan, trettio minuter per session är den rekommenderade frekvensen när du tränar. Allt över det och du riskerar att bli skadade och anstränga kroppsvävnader. Pushing för hårt kan också göra att du bestämmer det är inte värt det, och sluta innan du har fått någonstans.
  4. Hitta en kamrat att träna med. Att hitta en kamrat att träna med är också relaterad till Tips # 2. Om du har någon att träna med, är du mindre sannolikt att uppleva tristess, vilket gör det lättare att engagera sig i en övning rutin.
  5. Ät en balanserad, komplett diet. Dina försök att komma tillbaka i form kommer att gå till spillo om du inte äter en balanserad och fullständig kost. Dela upp dina måltider i sex mindre måltider på en dag. Dessutom, gör det till en vana att dricka vatten eller färsk juice regelbundet, i stället för läsk och kaffe som du brukar dricka.

Att gå tillbaka till en vana att träna verkligen kommer att bli en utmaning i början, men när man vänjer sig rutinen igen, kommer allt att bli lättare. Kom alltid ihåg de långsiktiga fördelarna med att utöva för att hindra dig från att falla ut igen.