E2h

Hur får neuropatisk behandling för kronisk knäsmärta

Har du haft ihållande knäsmärta

Har du haft ihållande knäsmärta? Är du genomgår någon form av behandling av smärta? Knäsmärta kan antingen vara kronisk eller akut. Akut smärta uppstår på grund av en skada eller trauma och försvinner när skadan läker. Kronisk smärta är ihållande liksom intermittent. Kronisk knäsmärta kan orsakas av ett antal hälsofrågor, däribland:

 • Artrit
 • Tendinit
 • Gikt
 • Bursit
 • Ischias
 • Ligamentskador

Innan läkaren kan behandla din smärta, är korrekt diagnos av symptomen viktigt. Den typ av smärtbehandling du behöver beror på vilken typ av smärta du känner. De två grundläggande typer av smärta:

Hur får neuropatisk behandling för kronisk knäsmärta. Nociceptiv smärta.
Hur får neuropatisk behandling för kronisk knäsmärta. Nociceptiv smärta.
 1. Nociceptiv smärta. Om ditt nervsystem fungerar detta är den typ av smärta du känner. Det bör finnas en tydlig källa till smärta som en bruten näsa, ett snitt på halsen eller en hund biter på hälen. Om du spiller kaffe på din hand de brännskador orsakar hand smärta. Kroppen talar om för hjärnan att det finns en skada, sår eller andra problem på en viss del av kroppsdel som orsakar smärtan.
 2. Neuropatisk smärta. Du känner neuropatisk smärta när kroppens centrala nervsystem inte fungerar. Kroppen talar om för hjärnan att det finns ett problem eller en skada när det i själva verket finns det ingen. Det sänder felaktiga signaler till hjärnan på grund av skador på dina nervtrådar. Smärtan beskrivs som skytte och brännande. Ibland finns det stickningar, domningar, en plötslig elektrisk stöt eller ökad känslighet i det drabbade området. Ett vanligt exempel på neuropatisk smärta är den fantomsmärtor syndrom. Individer med amputerade lemmar ibland fortfarande känna smärta från nerver som ursprungligen var anslutna till den saknade armen eller benet. Eftersom nerverna sänder ett felaktigt budskap, känner personen fortfarande ont.

För kronisk knäsmärta, det finns flera neuropatisk smärta behandlingar som läkaren kan använda när alla andra former av smärtbehandling har uttömts.

Ett. Medicinering. Detta är den första försvarslinjen mot neuropatisk smärta. Medicinering fungerar genom att hantera hur smärtan informationen överförs i kroppen. De typer av neuropatisk smärtstillande behandling är:

Har du haft ihållande knäsmärta. Neuropatisk smärta.
Har du haft ihållande knäsmärta. Neuropatisk smärta.
 • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel
 • Starka smärtstillande medel som innehåller narkotika
 • Antikonvulsiva läkemedel
 • Antidepressiva mediciner
 • Muskelavslappnande medel
 • Krämer för smärtlindring

2. Nervblockad injektionerna. Nerve block, en form av steroid bedövningsmedel, används i smärta kliniker för behandling av ryggsmärta, gemensam färg, ischias behandling och andra. Det injiceras i nerven där smärtan känns. Denna behandling blockerar smärtsignaler från att nå hjärnan. Lindring från smärta känns ofta strax efter injektionen. Dock kommer den lättnad varar inte mer än några månader. Vissa läkare föreslår upprepade injektioner av nerv block, medan andra kan välja att prova andra alternativ för smärtlindring.

Tre. Andra behandlingar. Neuropatisk smärtlindring använder ryggmärgen stimulering när mediciner och nerv injektioner blocket misslyckas. Denna behandling innebär att leverera elektrisk ström in i ryggraden för att stoppa smärtsignaler. En annan typ av behandling är psykologisk terapi. Kronisk smärta lämnar oftast lidande deprimerad och orolig. Medicinering och avbildningstekniker diskuteras som möjliga sätt att lindra detta känslomässiga tillstånd.

Om du lider av kronisk knäsmärta

Om du lider av kronisk knäsmärta, är läkaren i den bästa positionen för att ordinera rätt smärtbehandling för dig. Bara se till att du berättar för din läkare alla symptom på smärta så att han kan diagnostisera det ordentligt. Felaktig diagnos kan leda till fel smärtbehandling.