E2h

Hur får nytta av vatten övning

Vatten terapi

Vatten terapi, även känd som akvatiska eller hydro-terapi, är en fysisk terapi övning utförs i vatten. Vatten övningar kan göras i en vanlig pool eller en pool, i en sjö eller i havet. Antal entusiaster vatten motion har ökat genom åren på grund av de många fördelarna med denna typ av verksamhet.

Hur får nytta av vatten övning. Vatten orsakar avsiktligt motstånd.
Hur får nytta av vatten övning. Vatten orsakar avsiktligt motstånd.

Simning är inte den enda formen av vatten motion. Några andra exempel är: buken övningar, vatten cykling, sparkar derriere och Nudel stretching. Dessa övningar kan placeras i två huvudkategorier:

 1. Vatten aerobics innebär jogging, löpning, kliva och sparka i vatten.
 2. Vattenbeständighet eller förstärkning ökar flexibilitet och rörlighet samt toner och stärker musklerna.

Även alla kan utföra vatten övningar kan personer med följande villkor skörda de flesta av fördelarna:

 • Ledbesvär
 • Ryggsmärta
 • Artrit
 • MULTIPEL SKLEROS
 • Hjärt-eller stroke patienter
 • Soft-vävnadsskada
 • Fetma

Vatten övningar nytta någon kondition

Vatten övningar nytta någon kondition. Du behöver inte vara skadade, i smärta eller feta att utöva i vatten. Nedan är några av de många fördelarna med att göra vatten eller poolen övningar.

Vatten övningar nytta någon kondition. Obs! även vatten övningar är säkra.
Vatten övningar nytta någon kondition. Obs! även vatten övningar är säkra.

 1. Vatten övningar minska smärtan och öka flexibiliteten. När du tränar i motioner vatten vätska utförs minska stress eller påverkan på lederna.
 2. Vatten, som är flytande i naturen, stöd och massage kroppen samtidigt som den bidrar till att skydda skadade knän, fotleder, leder och höfter. Det är säkrare för din recuperating kropp.
 3. Vatten orsakar avsiktligt motstånd. Även när du bara gå i vatten, kan du känna lite press på kroppen. Du måste trycka och dra för att flytta i vattnet. Det är som att träna med vikter.
 4. Bränner kalorier. För överviktiga personer som har svårt att gå, är vattenlevande terapi effektivt för att minska i vikt utan att lägga tryck på ryggen och nedre extremiteterna.
 5. Inget svettning! Vatten har en kylande effekt på kroppen så att du aldrig känner dig överhettad skillnad från traditionell träning.
 6. Vattenlevande terapi kan sänka blodtrycket, eftersom det är praktiskt taget stress och skada gratis. Det är en stor kardiorespiratorisk övning eftersom det ökar syreupptagning och blodcirkulation.
 7. Vattenkraft terapi kan också förbättra din balans, koordination och uthållighet.

Obs! Även vatten övningar är säkra

Obs! Även vatten övningar är säkra, inte rådgöra med din läkare först, om du har något av de villkor som anges ovan. Om du tränar på egen hand och inte som en del av en klass, kom ihåg att värma upp före och svalna efter träning. Glöm inte att hålla hydrerad genom att dricka vatten / vätska. Bara för att du är arbetar ute i vattnet betyder inte att din kropp återfuktar själv.

Du kan hitta poolen träningspass på nätet. Klasserna är oftast görs med olika vattenlevande utrustning, exempel på dessa är flotation ringar, stigande barer hand, vikter vatten, vattenfyllda Bells Bar, band motstånd och slangar, däck innerslangar, och bälten flotation.

Vatten motion är inte bara bra för personer som behöver sjukgymnastik, men också för dem som letar efter ett alternativ till landbaserade (och ibland tråkiga) övningar. Oavsett dina skäl är för att välja vattenlevande terapi, kom bara ihåg att ha roligt eftersom vatten övningar är ett coolt sätt mot en sundare kropp.