E2h

Hur får superlim från huden

Superlim är mycket användbart i många projekt och används ofta för byggande och syften reparation. Det är mycket viktigt att en praxis mycket försiktig vid hantering av detta material, som superlim inte bara lim träslöjd eller andra material tillsammans, det kan lika effektivt limma ihop huden på en yta också! Om detta hänt dig, vet hur man får superlim från huden effektivt:

Försök inte att tvinga huden från limmet. Detta sannolikt inte kommer att fungera, och det kan rippa och riva huden, förutom.

Har någon förbereda material för dig. De bästa materialen att använda för att lösa superlim är följande: vatten, tvål och aceton-baserad polish remover (eller bara aceton).

Hur får superlim från huden. Försök inte att tvinga huden från limmet.
Hur får superlim från huden. Försök inte att tvinga huden från limmet.

Använd den bästa lösningen först. För att få superlim från huden, är det viktigt att du agerar väldigt snabbt innan limmet lägger sig i. Du borde prova den bästa rekommenderade lösningen: aceton-baserade polish remover, eller om du har aceton till hands, kan du använda det också.

Enkelt tillämpa aceton till det drabbade området

Enkelt tillämpa aceton till det drabbade området. Du kan hälla det outspädda, eller använda bomullspinnar för att tillämpa den. Aceton är effektiva för att bryta ner cyanoakrylat, vilket är en komponent av superlim. Efter några minuter försiktigt gnugga aceton på det drabbade området, bör limmet lossnar.

Så mycket som möjligt, försök att använda aceton sparsamt, eftersom det skulle kunna skada det material som du limmade på.

Du bör också komma ihåg detta: använd inte aceton nära dina ögon, näsa, läppar eller i närheten av trasiga, skadad hud eller mycket känslig hud.

Vet alternativ. Om superlim får på känsliga områden som dina ögon, näsa, läppar eller nära skadade eller mycket känslig hud kan du använda varmt vatten och tvål eller margarin i stället för aceton.

Enkelt tillämpa aceton till det drabbade området. Har någon förbereda material för dig.
Enkelt tillämpa aceton till det drabbade området. Har någon förbereda material för dig.

Helt enkelt skölja med varmt vatten och tvål och försiktigt gnugga tills det lossnar. Margarin kan även tillämpas på det drabbade området i stället för vatten och tvål.

Om du lagt limmet på dina ögonlock

Om du lagt limmet på dina ögonlock, försök inte att blunda. Förståeligt, kan detta vara din reflex, men gör ditt bästa för att agera mot denna instinkt. Håll ögonen öppna, och sedan skölja den med vatten i 15 minuter. Få någon att söka läkarvård för dig direkt.

Om du limmade själv till en viss yta

Om du limmade själv till en viss yta, kan du behöva arbeta med ytan också. Till exempel, om du fastnade på en vanlig yta och du kunde få dig loss, bör du också stämma att du försöker ta bort rester på ytan. Om limmet är regelbundna ytor såsom en bänkskiva, ett bord eller ett golv, skulle du behöva använda aceton på den igen, och sedan använda fysikaliska och mekaniska metoder för att bända limmet bort: du kan borsta, skrapa, eller sand bort. Om du av misstag placera några superlim på glas, bara dra den i vatten tills du kan försiktigt bända isär dem.

Där har ni det

Där har ni det! Dessa är de steg för dig att ta om du behöver ta bort superlim från huden. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!