E2h

Hur får undan när man är jagad till fots

Jagad är en av de mest upprörande

Jagad är en av de mest upprörande, hårresande och skrämmande upplevelse du någonsin kan tänka. Blotta tanken på att inte veta vad som skulle hända dig eller skada som skulle göras för att du är orsaken till rädslan. Därmed kan rädslan vara din värsta fiende. Att vara rädd får dig att inte tänka rationellt och göra saker som kunde ta en vändning till det värsta. Nedanför är en lista över åtgärder som du kan ta om, Gud förbjude, det skulle aldrig hända dig.

  • Ingen panik. Det värsta du kan göra i denna typ av situation är panik och inte tänka klart. Försök att behålla lugn och tänka ut sätt att komma i säkerhet hellre än att låta rädslan få det bästa av dig. En person som inte tänker raka skulle antingen göra utslag saker eller frysa i situationen, vilket skulle sluta fruktansvärt. Naturligtvis är det lätt att säga men svårt att göra, men förbereder sig inte få panik först i en svår situation kommer att göra dig mycket bättre än att frysas som en hjort inför en strålkastare.
  • Analysera situationen. Även för en bråkdels sekund, bör du analysera om varför du jagad. Är du attackeras eller hålls upp? Är detta ett fall av felaktig identitet? Är det någon som vet? Alla dessa frågor du ställa dig när upprätthåller lugn skulle definitivt hjälpa dig att bedöma situationen och därefter vidta nödvändiga åtgärder därefter.
  • Gör höga ljud. Försök att vara så högt du kan. Tveka inte att skrika på toppen av dina lungor för att påkalla uppmärksamhet mot dig. Bad om hjälp eller skriker för den person som jagar dig att lämna dig ensam kan hjälpa någon att kunna höra dig och erbjuder dig hjälp. Det kan också leda angriparen att få rädsla för att bli märkt eller fångas av myndigheterna, av alla höga ljud du gör.
  • Hålla ser rakt fram. När du kör bort från angriparen är en av de fel saker att göra vända flera gånger för att se om du har fått bort eller hur långt du är från den person som jagar dig. Detta kan leda till att förlora balansen och falla ner, eller kör mot ett hårt föremål eller struktur. Hålla ser framåt så att du skulle kunna se ordentligt och kanske kan få till en säkrare plats.
  • Chef till myndigheterna. Om du ser en polisstation, sjukhus eller en brandkår i närheten, huvudet mot den. Varje anläggning med någon form av säkerhet skulle göra. En angripare skulle vara en idiot att följa dig där. Om angriparen har avstått från att jaga dig, bör du rapportera fortfarande vad som framkommit till rätt myndigheter. Lämna in en rapport skulle hjälpa att fånga angriparen och förhindra fler fall av denna situation inträffar igen.


Hur får undan när man är jagad till fots. Analysera situationen.
Hur får undan när man är jagad till fots. Analysera situationen.

Avslutningsvis vill vara på din bästa sinnestillstånd se din överlevnad. Alltid komma ihåg att aldrig sätta dig i en situation där din säkerhet kan äventyras. Även om du kanske tror att denna typ av händelse aldrig skulle hända dig, är det fortfarande i ditt bästa intresse att vara redo för den här typen av scenario. Att vara förberedd är nyckeln till din överlevnad.