E2h

Hur färger påverkar vårt humör

Känsla som du kan använda en boost av energi

Känsla som du kan använda en boost av energi? Fick ur sängen känsla slags ledsen? Behov av att känna sig cool och självsäker innan clinching den affären? Ändra ditt humör kan vara så enkelt som att ändra de färger du omger dig med, både i din inredning och din garderob.

Den urgamla kinesiska, Native européer och egyptierna kände kraften i färgen. De övade färgterapi eller helande genom användning av färg och färgat ljus.

Hur färger påverkar vårt humör. Den blå färgen inger förtroende, förtroende och lugn.
Hur färger påverkar vårt humör. Den blå färgen inger förtroende, förtroende och lugn.

  • Den blå färgen inger förtroende, förtroende och lugn. Varför tror du att piloter och poliser bära blå uniformer? Blått är också en favoritfärg för näringslivet passar eftersom det speglar tillförlitligheten. Människor som bär blå eller sitta i ett rum målade blå faktiskt kan sänka blodtrycket, minska aptiten och lugna sina nerver.
  • På den motsatta änden av skalan är färgen röd, som representerar värme och energi. Iklädd en röd klädsel kan faktiskt hjälpa till att öka cirkulationen och hjälper dig att känna dig upphetsad, motiverad och vågad. Rött är den mest populära färgen för sportbilar eftersom folk köper bilar i den här färgen för att bjuda in en känsla av fara, spänning och äventyr i livet.

  • Grönt är bland de mest populära av färger och har en stor helande kvalitet att göra en person känner sig förnyad, ungdomlig, kraftfull och frisk. Kirurgiska Scrubs är traditionellt gröna, och många sjukhus använder vissa nyanser av grönt i sin inredning. De flesta av naturen är grön till färgen, och om du behöver ändra ditt humör att börja känna föryngrad, bara omge dig i grönt genom att prata en promenad i skogen eller lummiga trädgården, eller lägga till några växter till ditt hem eller kontor.

  • Den gula färgen inspirerar lycka, optimism och hopp i en persons humör. Det är färgen på sol och sommar blommor som prästkragar. Forskning studier har visat att sjukhuspatienter som får en bukett gula blommor faktiskt återhämta snabbare.

Känsla som du kan använda en boost av energi. På den motsatta änden av skalan är färgen röd.
Känsla som du kan använda en boost av energi. På den motsatta änden av skalan är färgen röd.

  • Färgen orange, vilket var legendariske sångaren Frank Sinatras favoritfärg, hjälper bäraren känna strömförande. Det är också en stor uppseendeväckande färg, varför säkerhetsväst och kottar säkerhet som används på motorvägen anställa orange. Det är också en bra färg för singlar att bära på fester, eftersom det tenderar att locka konversationen ännu inte är så överväldigande som rött kan ibland vara.

  • Svart är färgen på döden, sorg och sorg, varför deprimerade människor och de som har drabbats av ett dödsfall i familjen bära svart. Även om det kan vara bantning på kroppen, är svart definitivt inte rätt färg för att hjälpa till att lyfta en persons humör upp mot glädje och optimism.
  • Vill känna sig lugn och fokusera på den enkla glädjen i livet? Då vitt är rätt färg för din outfit och din omgivning - strand hus interiörer visa upp ett vitt motiv för att hjälpa invånarna släppa sina bekymmer och betonar för vågen tänkesätt.