E2h

Hur följa en flytande diet

En flytande kost är vanligen föreskrivs i förberedelse för medicinska procedurer eller återhämtning från vissa typer av kirurgi som involverar munnen eller mag-organ. Två typer av flytande kost följs: den klara flytande dieten och den fullständiga flytande kost.

En klar flytande diet håller dig väl hydrerad och släpper när hela kost inte rekommenderas. Det krävs vanligtvis innan tester och procedurer som koloskopi som inte kräver någon mat i magen, och behöver tarmarna ska rengöras. För intestinal sjukdom, diarré, kräkningar, illamående och vissa matsmältningsproblem kan en klar flytande diet också ordineras.

Men eftersom det inte kan ge tillräckligt med kalorier och näringsämnen som kroppen behöver på lång sikt bör en klar flytande diet inte följas i mer än ett par dagar. En fullständig flytande kost, å andra sidan, är mellan den klara vätskan och en mjuk mat diet i åtskillnad. Även om det är mycket vätska i magen, matar den mer kalorier jämförde att rensa flytande kost. Denna typ av kost är speciellt lämpligt om du har problem tugga eller äta mat. Ändå är det inte bra för en annars frisk, aktiv vuxen att försöka överleva på denna diet under en längre tid.

Hur följa en flytande diet. Förstå skillnaden mellan en klar flytande diet och en fullständig flytande kost.
Hur följa en flytande diet. Förstå skillnaden mellan en klar flytande diet och en fullständig flytande kost.

  1. Förstå skillnaden mellan en klar flytande diet och en fullständig flytande kost. Vet vilka livsmedel som är lämpliga för varje typ och vilka som inte är tillrådligt. Den klara vätskan kost innehåller transparenta eller klar vätska livsmedel såsom vanligt vatten, fruktjuicer minus massor, saft, buljong eller consommé, tydliga läsk, te eller kaffe utan grädde, honung, vanligt gelatin, is dyker utan fruktkött och liknande . Med en full flytande kost, kan du konsumera transparenta vätskor och mat med mjuk konsistens som buljong, kolsyrade drycker, kaffe och te, fruktdrycker och saft, färskt och fryst yoghurt, smör, milkshake, vanligt gelatin, vanligt majsstärkelse pudding, mosade potatis i en soppa eller buljong, raffinerad kokt spannmål, mjuk vaniljsås, ansträngd saft, blandad soppa, glass, flytande ersättare måltid, och så vidare.
  2. Om du ska skicka dig en diet plan, oavsett om det är en klar flytande diet, full flytande kost eller mjuk kost, är det viktigt att söka din läkare för att känna till och följa vissa instruktioner. Av vilken anledning behöver du genomgå en flytande diet? Din läkare eller en dietist är rätt person att ge dig dietprogram som hjälper dig mest. En lista över livsmedel och riktlinjer ska ges till dig, som du kommer att behöva hålla sig till för att uppnå det avsedda resultatet. Vad du bör inte äta är lika viktigt att ta del av så var medveten om de livsmedel du inte att konsumera samtidigt på en flytande diet program. Om du uppmanas att följa en grapefrukt diet, lära sig att kontrollera dina cravings för andra livsmedel.
  3. Försiktigt följa det program utformat för din kost. Följ den exakta mängden eller storleken på servering av mat. Om du börjar gå ner i vikt eller om du börjar känna dig svag, informera din läkare eller ditt dietist. I så fall kan du få en förändring av diet program genom att ge dig mat som är högre i protein och kalorier. Tveka inte att kontakta din läkare för frågor som hänför sig till ditt ätande program och fysiologiska välbefinnande.

Ansvara för allt som pågår i din kropp, eftersom du är den som vet och känner förändringarna efter att ha förtärt någon form av mat. När det rekommenderas att du följer en viss diet plan, diskutera med din läkare om det finns andra alternativ som du kan vidta om du inte känner dig bekväm med en flytande diet.