E2h

Hur för att sänka kolesterol börjar idag

Högt kolesterol är en av de största bovarna i många hälsoproblem som möter en stor andel av den vuxna befolkningen. Högt kolesterol kan leda till tilltäppta artärer, vilket i sin tur kan leda till hjärtinfarkt, stroke och andra hjärtsjukdomar. När du är i din 20-talet, bör du alltid medveten om att få en kolesterol check: totalkolesterolnivåerna bör vara 200 eller lägre, medan low-density lipoprotein (eller onda kolesterolet) nivåer bör vara 100 eller lägre.

Om du nyligen har haft en kolesterol kontroll, och du insåg att du skulle behöva för att börja sänka dina kolesterolhalten i blodet, kanske du undrar om vilka åtgärder du bör göra för att uppnå detta mål. Läs vidare för att ta reda på några av stegen för att sänka ditt kolesterol startar idag:

  1. Ta reda på vilken mat är bra för dig. Även om det finns många typer av mat som du skulle behöva slå av din meny plan, vet att det fortfarande finns så många alternativ som är tillgängliga för dig. Några av dessa inkluderar havregryn, valnötter, mandlar, omega-3 rik fisk (som sardiner, tonfisk, lax och makrill), frukt och grönsaker. Kom bara ihåg, de viktiga näringsämnen som du skulle behöver är fibrer, som spola ut kolesterol från matsmältningskanalen, omega-3-fettsyror, som ger fördelar för ditt hjärta, och antioxidanter.
  2. Få flyttar! Människan är konstruerade för arbete och fysisk aktivitet och en stillasittande livsstil bara går emot det normala arbetet i de olika mänskliga system. Måttlig motion, även en så enkelt som en rask promenad efter middagen, kan sänka din onda kolesterolet och höja goda kolesterolet med 10%.
  3. Förstå det goda kolesterolet kontra onda kolesterolet. Färska studier visar att det finns två typer av kolesterol: hög densitet lipoproteiner, även känd som goda kolesterolet, och låga densitet lipoproteiner, eller det onda kolesterolet. Goda kolesterolet innehåller fett som saktar ner arteriell plack byggs upp, medan det onda kolesterolet inte bara påskyndar bildandet av arteriella plack, de också faktiskt spola ut det goda kolesterolet också. Avokado, ägg, olivolja och mörkgröna bladgrönsaker är rika på goda kolesterolet, medan mat med transfetter, härdade fetter och mättade fetter är källor till dåligt kolesterol.
  4. Drick upp. Studier visar att måttlig intag av rött vin eller grönt te kan avsevärt sänka kolesterolet och höjer din goda kolesterolet med ca 10%. Den operativa ordet här är dock måttlig, vilket innebär ungefär 1-2 drinkar per dag.
  5. Vet vilka aktiviteter som ska undvikas. Studier visar att den enda bästa du kan göra för att börja sänka dina dåliga kolesterolvärden är genom att sluta röka. Denna åtgärd i sig skördar många hälsofördelar som är bra för nästan alla organ du har i din kropp. Bortsett från att sluta röka, ska du sluta också dricka för mycket läsk, äta för mycket förädlade livsmedel och utsätta dig för alltför många stressiga situationer.

Ett ord om stress

Hur för att sänka kolesterol börjar idag. Ta reda på vilken mat är bra för dig.
Hur för att sänka kolesterol börjar idag. Ta reda på vilken mat är bra för dig.

Ett ord om stress. Registrera dig för program eller kurser som hjälper dig att lära dig att hantera stress bättre. För mycket stress du utsätts för många hälsoproblem. Ökad risk för hjärtinfarkt och cancer är bara några av dem. Ingenting - inte ditt arbete tidsfrister eller missade betalningar - är alltid värt att riskera din hälsa över.

Dessa är bara några av de praktiska tips som du kan följa för att börja sänka ditt kolesterol i dag. Det viktiga ordet finns idag, eftersom det finns aldrig en tid bättre än nu när du pratar om att förbättra din hälsa och ditt tillstånd av att vara. Lycka till!