E2h

Hur för att sänka kolesterol med alternativ medicin

Om du har högt kolesterol i kroppen

Om du har högt kolesterol i kroppen, se till att gå till läkare för behandling. Mediciner är oftast ges till människor med detta tillstånd. Det är mycket viktigt att ta hand om detta omedelbart eftersom detta kan orsaka stroke, hjärtinfarkt och även dödsfall. Bortsett från läkemedel som ges av läkare, det finns också andra metoder för att sänka kolesterol. Men se till att rådgöra med din läkare först om det är säkert för ditt tillstånd.

Hur för att sänka kolesterol med alternativ medicin. Välj den mat du äter.
Hur för att sänka kolesterol med alternativ medicin. Välj den mat du äter.

Här är hur du kan sänka kolesterolet med alternativ medicin.

  • Välj den mat du äter. Fiber sänker kolesterolet det är därför det är bäst att äta livsmedel som innehåller detta. Några av de livsmedel som är rika på fibrer är orange, morötter, äpple, bönor och havregryn. Se till att inkludera dessa livsmedel på dina måltider för att hjälpa till att sänka det onda kolesterolet i kroppen.
  • Använd örter och vitlök. Finns växtbaserade läkemedel tillgängliga som produceras för att sänka kolesterol. Astragalus och Shan Zha är några av dessa. Vitlök inte bara göra menyn välsmakande, kan du också använda detta för att sänka kolesterol i kroppen. Kosttillskott tillverkade av vitlök finns också. Återigen, se till att be din läkare innan du tar något av dessa.
  • Släppa stress. Stress och spänning tros göra kolesterol högre. Att släppa stress och spänningar, kan du få en massage för att slappna både din kropp och själ. Yoga är också en form av motion som får oss att må avslappnad därför sänka kolesterol. Akupunktur är också ett sätt att släppa stress eller smärta du känner i din kropp.
  • Niacin. Niacin eller vitamin B3 är bra för kroppen eftersom det gör det goda kolesterolet högre och det onda kolesterolet lägre. Det finns kosttillskott tillgängliga som innehåller niacin. Det finns dock biverkningar i att dessa, såsom diarré, illamående och högt blodtryck. Du bör inte ta dessa inte ordinerats av läkare.
  • Kronärtskocka. Detta är en grönsak som vanligtvis används i medelhavsköket. Även om detta är en grönsak, ger rätter en fruktig smak och lukt. Inte bara detta smakar bra, det också kan hjälpa till att sänka kolesterolhalten.
  • Växtsteroler och stanoler. Det är ämnen som kan hittas i växter. Du kan få dessa genom att äta grönsaker, frukt, nötter, baljväxter och spannmål.
  • Gå ner i vikt. Övervikt gör kolesterol högre. Du behöver gå ner i vikt för att sänka ditt kolesterol nivå. För att göra detta måste du motionerar regelbundet. Om du inte kan gå till gymmet, kan du göra grundläggande övningar hemma som armhävningar och crunches. Du kan också jogga eller promenera runt din plats. Undvik mat med mättade fetter, eftersom dessa gör kolesterol högre.


Om din läkare får dig att ta dessa alternativa mediciner

Om din läkare får dig att ta dessa alternativa mediciner, se till att fortfarande ta mediciner som ursprungligen ordinerats till dig. Missa inte ditt schema att ta dina mediciner för att se till att ditt kolesterol sänks. Besök din läkare regelbundet för att kontrollera ditt kolesterol nivå och övervaka om det är en förbättring. Det är väldigt viktigt att gå på en uppföljning check-up så att din läkare kan avgöra om de läkemedel som ges till du arbetar eller om dessa måste ändras.