E2h

Hur förbättra benstyrka med knäböj

Den muskelgrupp i benen är i särklass den mest kraftfulla, starkaste och även de största musklerna i kroppen. Det gör att du kan göra vardagliga saker som att gå, springa och även långvarigt stående.

Det finns många fördelar du kan njuta av om du tränar och öka din benstyrka. Det inkluderar makten att bygga upp, höft flexibilitet och stabilitet i knät. Det är också viktigt om man vill komma i form eller för att bättre själv i din favorit sport. Nästan alla fysiska sporter förlita sig på benet makt för att vara bra på dem.

Hur förbättra benstyrka med knäböj. Det finns olika former av knäböj som passar dina behov.
Hur förbättra benstyrka med knäböj. Det finns olika former av knäböj som passar dina behov.

En specifik träning för att förbättra din benstyrka gör knäböj. Det är en hel kropp övning som innebär styrketräning antingen använda barer eller din egen kroppsvikt. Denna övning kan du successivt utveckla dina muskler och öka kraften du kan utöva genom benen. Åta sig att göra detta och har regelbundna repetitioner för att successivt öka makten.

Det finns olika former av knäböj som passar dina behov

Det finns olika former av knäböj som passar dina behov. Det mest rekommenderade formen är den ett ben knäböj eller den så kallade pistol knäböj. Det görs genom att stödja hela kroppen med ena benet och sänka hela vikten sedan skjuta det tillbaka upp till utgångsläget. Så enkelt som det låter, är det ganska svårt och utmanande för nybörjare.

I detalj du börjar knäböj i en stående position. Sedan sträcka ut benet så rakt som möjligt och sätta sig på huk så att dina lår når vaden. Detta gör att du kan använda alla dina kroppsvikt som din motvikt för knäböj. Du kan använda dina armar för att balansera dig själv som du gör knäböj i upprepningar. Så småningom kan du öka din träning genom att göra fulla knäböj och större antal repetitioner. Gör detta ett ben i taget och har lika antal repetitioner för varje.

Hur förbättra benstyrka med knäböj.
Hur förbättra benstyrka med knäböj.

Rusa saker innan du ens redo för nästa nivå kan orsaka överdriven muskelspänning och oönskade skador. Fortsätt i din egen takt och ta hjärta i din stadiga framsteg. Har anteckningar och tidskrifter att spela in dina dagliga prestationer, nådde mål och även hur du tror att det skulle hjälpa dig i din träning. Du kan också få belöningar som väntar i slutet av sessionen för att hålla dig motiverad.

Nyckeln för att nå goda resultat är konsekvens och engagemang i programmet. Gör dina knäböj enligt ditt veckoschema eller ens ha en personlig tränare som hjälper dig att avancera din träning. Personliga tränare kan guida dig att förbättra din teknik och färdigheter. Bli inte avskräckt om du lyckats göra små repetitioner i början. Kom ihåg att det tar tid och ansträngning innan du kan skapa ett momentum och utveckla din benstyrka.

Knäböj kan definitivt lägga styrka till dina ben. Du skulle kunna utöva mer makt från dem i varje given situation. Regelbundet göra knäböj som underhåll för att hålla benen i ständigt arbete ut formuläret. Kom ihåg att plötsliga stopp kan ha en rebound-effekt som gör att den kraft du bygga upp till att gå förlorade.