E2h

Hur förbereda sterila ögondroppar

Ögondroppar ge lindring för ömma

Ögondroppar ge lindring för ömma, torr, irriterad och trött ögon. Färdigköpta ögondroppar har tetrahydrozolinhydroklorid och är bevisat säker och effektiv att använda. Men visste du att du kan göra dina egna sterila ögondroppar? En hemmagjord steril eyedrop fungerar lika effektivt i att tillhandahålla ögonavstånd. Också säker att använda, sterila ögondroppar är lätta att göra och inte kräva att du ska spendera en enda cent. Här är hur du kan förbereda dina egna sterila ögondroppar.

Hur förbereda sterila ögondroppar. Desinficera händerna.
Hur förbereda sterila ögondroppar. Desinficera händerna.

  1. Desinficera händerna. Se till att tvätta händerna innan du gör de sterila ögondroppar och röra ingredienser och material som du kommer att använda. Tvätta händerna med tvål och vatten, se till att handflatorna, fingrar och utrymmen mellan fingrarna är ordentligt rengjord. Använd en luddfri, ren handduk att torka händerna.
  2. Samla alla dina ingredienser och verktyg. Vad du behöver är ett uns av filtrerat eller renat vatten, ¼ tsk iodized salt och en nypa bakpulver. Tänk på att inte använda kranvatten eftersom det innehåller klor som kan orsaka infektion om det kommer i kontakt med ögonen. Också förbereda en kastrull, flaska för lagring, och pipett. Se till att alla av dem är sterila. Du kan sterilisera dem genom att blötlägga dem i kokt vatten. Lämna dem i minst 10 minuter. Skölj inte som kranvatten kan kontaminera dem. Ställ dem åt sidan för att lufttorka.
  3. Koka det filtrerade vattnet. Häll det filtrerade vattnet i pannan. Lägg sedan i iodized salt och bakpulver. Vrid kaminen till medelvärme. Vänta tills vattnet kokar. Kokning vattnet kommer att döda bakterier som kan vara närvarande i lösningen, så att inte stänga av kaminen tills vattnet når en kokpunkt.
  4. Låt kokt lösningen svalna. När vattnet kokar, ta bort kastrullen från spisen. Håll pannan täckas för att förhindra partiklar luft damm för att bosätta sig i lösningen. Ställ den åt sidan och låt den svalna.
  5. Överför ögondroppar lösningen in i den sterila flaskan. När redan svalna, häll ögondroppar lösningen i steril flaska. Se till att inte röra vid lösningen med händerna för att undvika kontaminering det. Du kan lämna flaska lösningen i kylskåp så att det lämnar en uppfriskande känsla när den appliceras.
  6. Applicera ögondroppar lösningen med en pipett eller en bomullstuss. Du kan antingen använda en pipett eller en bomullstuss att hälla några droppar ögondroppar lösning i ögonen. Men se till att dina händer noggrant tvättas innan ansökan för att undvika att smitta dina ögon.

Två saker att tänka på: En

Två saker att tänka på: Ett, gäller inte varm lösning i ögonen. Inte bara är det smärtsamt, kan också skada dina ögon. Och två, överväga lösningen löpte ut efter minst en vecka. Även kyl den eyedrop lösningen kommer att hålla det fräscht, är du inte garanterad att det kommer att fungera så effektivt som det gjorde efter den perioden. Dessutom är det mycket säkrare att använda nyligen preparerat eyedrop lösning.