E2h

Hur förstå D - vitaminbrist

Man bör hålla en balanserad kost som förser kroppen med vitaminer och näringsämnen som den behöver för att fungera effektivt. En av dessa vitaminer är vitamin D, som spelar en nyckelroll i kroppens organsystem underhåll, särskilt i upprätthållandet av normal blodnivåer av kalcium och fosfor. Många människor, särskilt i Globen höga latitud områden har brist på detta vitamin, och det är därför det är viktigt att förstå symtomen på D-vitaminbrist, dess möjliga komplikationer, hur det kan förebyggas, och annan viktig och relevant information.

 1. Vet dess symptom. Några symptom på D-vitaminbrist är följande: kräkningar, njursten, muskelsvaghet, bensmärta och mjuka ben (även kallad osteomalaci). Manifestationer av de sistnämnda är ofta benfrakturer.
 2. Vet möjliga komplikationer. D-vitaminbrist kan leda till osteoporos hos vuxna, och rakit, vilket är en barndom sjukdom som kännetecknas av felaktig benutveckling.

  D-vitaminbrist kan också vara en faktor till en ökad risk för flera kroniska sjukdomar som högt blodtryck, tandlossning, tuberkulos, multipel skleros, kognitiv svikt (inklusive minnesförlust), typ 1-diabetes och cancer.

 3. Vet hur att förvärva vitamin D.
  • Eftersom fler och fler människor arbetar inomhus eller hemåt, inte får tillräckligt med solsken är oftast en viktig orsak till vitamin är brist. För att förhindra detta, är 10-15 minuter solsken tre gånger i veckan vanligen tillräcklig. Det är lämpligt att gå utomhus under de tidigaste timmarna på dagen, för att undvika att utveckla sjukdomen förknippade med för mycket exponering för solljus.
  • I en diet, följande livsmedel är de mest förekommande i D-vitamin: lax, sardiner, räkor, torsk, ägg och komjölk / D-vitamin berikade mjölkprodukter. Det är bra att veta att D-vitamin är en stabil förening, och så matlagning eller långtidslagring inte förstöra den.
  • Vitamin D berikade livsmedel finns nu allmänt tillgängliga, såsom i mjölk, apelsinjuice, spannmål, bröd och tidskrifter. Till exempel innehåller berikade mjölk i Europa och Kanada vanligtvis 2,5 mikrogram vitamin D.4Vitamin D i form av Ergokalciferol (vitamin D2) och cholcalfiferol (vitamin D3) finns även i kosttillskott. Rådgör med din läkare om doseringen lämplig för dig.
 4. Vet rätt dosering. Vitamin D mäts i mikrogram. Människor från 0 till 50 år måste ta i 5 mikrogram varje dag, män och kvinnor från 51 till 70 år behöver 10 mikrogram, medan de över 70 behöver 15 mikrogram per dag.
 5. Vet som är mest utsatta. Alla behöver D-vitamin, men vissa populationer bör utöva mer ansträngning för att förvärva det som vuxna över 50, personer som lider av fetma, (är som deras hud är mindre kan producera D-vitamin från solljus exponering) personer med mörk hud, människor med begränsad sön exponering har människor med medicinska tillstånd som pankreas enzymbrist och ammade barn eftersom bröstmjölk otillräckliga mängder av D-vitamin (föräldrar uppmanas att exponera sina barn för solljus några minuter tidigt på morgonen).

Hur förstå D - vitaminbrist. Vet möjliga komplikationer.
Hur förstå D - vitaminbrist. Vet möjliga komplikationer.

Är utrustade med tillräckliga kunskaper skulle definitivt stärka din kamp mot D-vitaminbrist.