E2h

Hur förstå effekterna av blodkärl bryta

Blodkärl är en del av cirkulationssystemet

Blodkärl är en del av cirkulationssystemet, som består av artärerna, kapillärerna, arterioler, venoler och vener. De är de kanaler för blod transporter som förmedlar blod från hjärtat till alla celler i människokroppen. När blodkärlen sönder, riva eller få klippa, kommer blod läcker ut och kan flyta runt eller direkt i organ såsom inre blödningar eller inre blödningar. Blodet kan också strömma ut ur kroppen, och som kallas yttre blödningar eller blödningar. Likaså kan trasiga blodkärl omintetgöra cirkulation om en blodpropp uppstår. När blodplättar blir klibbiga och klumpar ihop sig och bildar en massa vid platsen för skadan, stoppar flödet av blod. När blodcirkulationen hindras, kan en hel del kritiska förhållanden uppstår i kroppen.

Eftersom blod är ansvarig för genomförandet av syre i hela kroppen, syretillförseln till vävnader, tillhandahållande av näringsämnen såsom glukos, aminosyror och fettsyror lösta i blodet hämmas, vilket gör att cellerna dör. Hydrauliska funktioner, reglering av kroppstemperatur, reglering av kroppens pH, kroppens självläkande mekanismer, immunologiska funktioner, avlägsnande av avfall såsom urea, mjölksyra och koldioxid, och detektion av främmande material genom antikroppar kommer alla fel. Blodkoagulering eller blod breaking kan orsaka allvarliga eller livshotande tillstånd om inte omedelbart åtgärdas eller behandlas.

Blodkärlen bryter på ansiktet och andra delar av kroppen såsom näsa, haka eller kinder är oftast resultat av åldrande, p-piller, graviditet, förlossning och östrogen. Trasiga kärl på dessa delar av kroppen anses ofta kosmetiska problem, som kan behandlas med laser eller ansikts föryngring. Trasiga blodkärl på ytan av ögat visas som röda fläckar på den vita delen av ögat är också oftast ofarliga och försvinner i en veckas tid. De kallas subkonjunktival blödningar. Dock kräver hyphema eller blod i den främre delen av ögat mellan hornhinnan och eleven omedelbar läkarvård, eftersom detta kan orsaka glaukom och oåterkallelig förlust av synen.

Hur förstå effekterna av blodkärl bryta. Blodkärl är en del av cirkulationssystemet.
Hur förstå effekterna av blodkärl bryta. Blodkärl är en del av cirkulationssystemet.

Andra kritiska effekter till följd av blodpropp eller bryta inkluderar stroke, hjärtinfarkt, andfåddhet, vävnadsskador och kallbrand, organfunktion förlust, hjärnskador, efterföljande handikapp och död. Trombos, blockering av en artär i hjärnan av en propp, som händer när den del av hjärnan som lämnats av de koagulerade blodkärl är berövas blod och syre. När det finns för lite blod i hjärnan, kan ischemisk stroke inträffar. Hemorragisk stroke, å andra sidan, händer när det finns för mycket blödning i hjärnan. För att förhindra att dessa villkor är det viktigt att vara medveten om deras orsaker och tillgängliga behandlingsalternativ. Breaking och koagulering av blodkärl har många orsaker, och de är oftast sjukdomar som diabetes, leukemi, hemofili, förmaksflimmer, fetma och blödningsrubbningar bland andra. Vanliga orsaker inkluderar kolesterol uppbyggnad, skada, och blodtryck. Som för blodtryck problem, är det alltid bra att delta i en regelbunden checkup om du tar piller blodtryck eller blodtryck medicin.

Att upprätthålla en hälsosam livsstil och balanserad kost, styrning klar för alkohol och cigaretter, genomgår regelbunden motion, och följa läkarens order kan hjälpa till att sänka risken för blodkärl bryta eller koagulering och därmed kommer att hålla dig borta från effekterna av trasiga kärl.