E2h

Hur förstå immunsystemet brist

Immunförsvaret är kroppens privata armé

Immunförsvaret är kroppens privata armé, dess främsta försvarslinje. Det skyddar vår hälsa påverkas av infektioner och sjukdomar. Vår kropp kan kämpa mot virus och infektioner eftersom vårt immunförsvar fungerar dag och natt för att försvara oss från skadliga element.

Hur förstå immunsystemet brist. Om man har ett svagt immunförsvar.
Hur förstå immunsystemet brist. Om man har ett svagt immunförsvar.

De olika organ och system i vår kropp kommer inte att kunna fungera enkelt var det inte för att stödja immunsystemet. Tänk dig vår kropp som ett slott och dess soldater utgör immunförsvaret. Om soldaterna faller, så kommer slottet. Därför är det viktigt att vi har rätt kost och få tillräckligt med vila och sömn, för att stärka vårt immunförsvar. Vi kan också ta vitaminer, vilket kan förhindra en brist i immunförsvaret. Det finns dock fall där immunförsvaret lider brist, och detta kan leda till direful konsekvenser. Låt oss ta en titt på dessa konsekvenser.

  • Om man har ett svagt immunförsvar, skulle han komma ner med influensa och förkylningar oftare och med större intensitet än i en person vars immunförsvar fungerar. Han kunde också avtala allergier, som han brukade vara resistenta mot. Vad värre är, kan hans kropp blivit resistenta mot de antibiotika som krävs för att bota allergier. Dessa allergier kan också bli återkommande.
  • När nivån av glukos eller blodsocker stiger över de normala nivåerna, är immunsystemet påverkas negativt. Ett högt glukos nivå inte bara orsakar diabetes, påverkar det också fungera vita blodkroppar i vår kropp. Dessa vita blodkroppar kallas också soldat celler, eftersom deras primära funktion är att skydda vår kropp från skadliga element. Således, människor som har diabetes är mer benägna att utveckla infektioner, och eftersom de vita soldaten cellerna äventyras, kommer kroppen har svårt att hantera infektionen.
  • Olika former av cancer, särskilt leukemi och lymfom, angriper immunförsvaret. Om man har ett försvagat immunsystem, och han kontrakt cancer, så hans chanser att slåss mot cancer är kraftigt reducerad.
  • Immunsystemet brist kan också göra en person mer mottaglig för humant immunbristvirus (HIV), som angriper T-hjälparceller. Dessa celler är ansvariga för starthjälp produktion av antikroppar i vår kropp. Utan dessa antikroppar, kommer vi att ha svårt att motstå sjukdomar. Hiv är föregångare till förvärvat immunbristsyndrom, mer känd som AIDS.

Som ni kan se, konsekvenserna av immunsystemet brist är livshotande. De flesta av dem har inte botar, eftersom kroppen blir resistent mot antibiotika och det upphörde också att producera egna antikroppar.

Immunförsvaret är viktigt för vår hälsa och välbefinnande

Immunförsvaret är viktigt för vår hälsa och välbefinnande. Som sådan, bör vi göra vårt bästa för att stärka och stödja det. När allt är hälsa rikedom, och förebyggande åtgärder är alltid bättre än att bota. Om vi ​​tar börjar ta hand om vårt immunförsvar i dag, kommer vi inte oroa dig för eventuella brister senare. Rådgör med din läkare och få en allmän check-up. Ta reda på om ditt immunförsvar behöver din hjälp.