E2h

Hur förstå ljusterapi applikationer

Ljusterapi upptäcktes av den amerikanska National Institute of Health att vara en livskraftig behandling för Seasonal Affective Disorder eller SAD 1982. Det visade sig att regelbunden exponering för föreskrivna våglängder av laser, LED eller lysdioder, hjälpte lindra depression hos patienter. Sedan dess har många andra nyttiga applikationer tillskrivits helande effekterna av denna snabbt växande teknik.

Hur förstå ljusterapi applikationer.
Hur förstå ljusterapi applikationer.

Alldeles nyligen har de gynnsamma effekterna av ljusterapi nått marknadsföring sinnen iPhone och iPod producenter. De införlivade BluWave SAD ansökan Ljusterapi för att hjälpa sina konsumenter bekämpa depression och natt trötthetssyndrom för människor som saknar dagsljus exponering. Använda specialiserade ljusspektrum som sträcker sig från 450 nm till 490 nm, använder Apple LED-teknik för att föra kraftfulla blått ljus till sina enheter "skärmar för att göra jobbet.

Många andra företag har också börjat ger goda resultat efter införlivandet denna teknik i sina befintliga och nya linjer applikationer. En av dem är Royal Philips Electronics. Den har utvecklats en bärbar enhet ljusterapi kallas goLITE BLU som har visat sig hjälpa slå effekterna av vinterdepression utan användning av droger eller konstgjorda stimulantia. Andra företag har investerat i att göra ett stort urval av terapeutiska vård lösningar som utnyttjar ljus teknik såsom produkter för jetlag, hudvård, behandling för sömnstörningar, stress och avkoppling.

Ljusterapi har också undersökts som ett säkert alternativ till behandling av depression under graviditeten. Patienter med Parkinsons sjukdom har också visat betydande förbättringar i fråga om deras motoriska funktioner efter att ha utsatts för starkt ljus på en regelbunden basis. Vuxna med demens har observerats ha minimala störningar under vila. Ljusbehandling har också hamnat i hudvård, eftersom användningen av djupgående ljusterapi under minst tre dagar har minskat bakterier i porerna. Psoriasis och eksem är också bland hudåkommor som ges behandling av denna fantastiska ljus-teknik. Även före cancer tillstånd som Barret esofagus nu behandlas med Photo Dynamic Therapy eller PDT med ljus-aktiverade läkemedel. Denna teknik använder laserljus som avges från en ballongkateter in i patientens matstrupe.

Hur förstå ljusterapi applikationer.
Hur förstå ljusterapi applikationer.

Annat ljus teknik, är intensivt pulserande ljus eller IPL nu oftast används av läkare och estheticians i hårborttagning om användningen av särskilda xenonblixtlampor. Denna teknik behandlar också dyspigmentation av huden genom överdriven solexponering, acne rosacea, telangiectases och vaskulära eller pigmenterade födelsemärken.

National Institute of Health kontinuerligt gör ytterligare studier om hur ljusterapi kan ge andra medicinsk-kliniska boons. Bland sina studier pågår inkluderar reasearch om effekterna av melatonin och ljusterapi för att behandla sömnstörningar, effekter av ljusterapi på bipolär sjukdom, med ljus för att behandla svamp tå spik, högintensiva ljus terapi för Alzheimers sjukdom, låg nivå ljusterapi för kronisk nacke och problem axeln och många andra.

Under de närmaste månaderna eller år, kan vi förvänta oss fler genombrott inom detta lovande område som startade på bara 25 år sedan. Framväxten av dessa lätta terapi program är ett bevis på att vi är kapabla att vända enkla tillgängliga resurser i ett stort område medicinsk innovation.