E2h

Hur förstå orsakar bröstcancer

Trots framsteg inom vetenskap och teknik och utvecklingen av mer sofistikerade metoder för att diagnostisera och behandla sjukdomar, är det fortfarande svårt att avgöra vad som egentligen orsakar bröstcancer. Forskarna har hittills bara lyckats identifiera de riskfaktorer som ökar sannolikheten för någon förvärva sjukdomen.

Hur förstå orsakar bröstcancer. En kritisk faktor är också åldern.
Hur förstå orsakar bröstcancer. En kritisk faktor är också åldern.

Eftersom en majoritet av bröstcancerfall hos kvinnor, är kön anses vara den största risken av att ha sjukdomen.

En kritisk faktor är också åldern

En kritisk faktor är också okänd. Som kvinna blir äldre, hon har en högre risk att utveckla sjukdomen, men cancern kan utvecklas i alla åldrar. En 60-årig kvinna har en man i 30 chans att utveckla bröstcancer under de kommande 10 åren. Årlig bröstcancer priser visar att omkring 80% av fallen bröstcancer hos kvinnor över 50 år gammal. För kvinnor i 40 till 45 åldersgrupp, var den högst rankade dödsorsaken bröstcancer. Utom för dem som har anlag för cancer på grund av sin släkthistoria, är bröstcancer ovanligt hos kvinnor som är yngre än 35.

För en kvinna som har haft bröstcancer, risken för hennes andra bröst utveckla cancer samt är mycket hög. Det bör noteras att den nya cancer uppstår inte eftersom den första spridit eller sprider, men det utvecklades från en ny cancer plats.

Risken att utveckla bröstcancer är dubbelt så hög för en kvinna vars syster, mamma eller ens dotter har haft sjukdomen. Om incidenter av bröstcancer i familjen utvecklats i flera familjen generationer, har utvecklats i båda brösten i tidigare fall, eller upptäcktes före klimakteriet, ökar sannolikt risken 4 till 5 gånger mer.

Statistiken visar att 5% till 10% av alla registrerade fall av cancer i bröst är ärftliga. Även vita kvinnor i USA är något mer benägna att utveckla bröstcancer än afrikanska europeiska kvinnor, har forskare identifierat specifika mutationer i de gener som kan öka risken för bröstcancer hos kvinnor. För vissa finns det också en risk för att utveckla både bröst-och äggstockscancer.

Andra gener också kan vara associerad med bröstcancer, av vilka några direkt påverka risken för bröstcancer medan andra, kan bara påverka de allmänna processer av cancertillväxt och metastasering.

Hur förstå orsakar bröstcancer.
Hur förstå orsakar bröstcancer.

Andra faktorer som ökar risken för kvinnor att utveckla bröstcancer innebär hur länge en kvinna är utsatt för hormonerna östrogen kön. Detta inkluderar kvinnor som har en medicinsk historia av sen menopaus, hade i början av sin menstruation före 12 år gammal, har aldrig blivit gravid, blev gravid efter 30 år eller använt p-piller eller piller för födelsekontroll.

I länder med hög intaget av fett, som är överviktiga eller feta är en känd riskfaktor för bröstcancer, speciellt hos postmenopausala kvinnor.

Användningen av alkohol är också en etablerad risk för utveckling av bröstcancer. Kvinnor som konsumerar 2 till 5 alkoholhaltiga drycker per dag har en 1 1/2 gånger högre risk än drack. Ju högre konsumtion av alkoholhaltiga drycker per dag, desto mer förhöjd risk.

Studier har visat att regelbunden motion faktiskt kan minska en kvinnas risk att utveckla bröstcancer, men de har inte visat hur mycket aktivitet som behövs för en betydande minskning av risken. Womens Health Initiative (WHI) studien visade att 1 timme och 45 minuter till 2 och en halv timme per vecka för rask promenad kan minska en kvinnas risk bröstcancer med 18%.

Kvinnor är mottaglig d för att utveckla cancer i bröst om bröst förändringar har diagnosen godartad i en biopsi och har identifierats som hyperplastisk eller av proliferativ typ.

Slutligen, kvinnor som fått strålbehandling eller strålbehandling före 30 års ålder har en signifikant högre frekvens av bröstcancer än den allmänna befolkningen.

Eftersom de specifika orsakerna till bröstcancer inte har identifierats, är det bäst att kvinnor förstår de risker som ökar sannolikheten att utveckla bröstcancer och bör göra extra ansträngningar för att veta den senaste utvecklingen inom vetenskap som kan hjälpa till att sänka sannolikheten för cancer som utvecklas .