E2h

Hur gå ner i vikt som en idrottsman

Idrottare har friska

Idrottare har friska, smidiga kroppar och perfekta former flesta av oss strävar efter att ha. Vad tror du är deras hemlighet? Ta en sida från deras bok och kanske hittar du själv hur gå ner i vikt som ett proffs.

Hur gå ner i vikt som en idrottsman. Börja dagen rätt med en ordentlig frukost.
Hur gå ner i vikt som en idrottsman. Börja dagen rätt med en ordentlig frukost.

  1. Börja dagen rätt med en ordentlig frukost. Frukost är den viktigaste måltiden på dagen för alla, inklusive idrottare. Du förstår, den mänskliga metabolismen saktar ner betydligt när vi sover och det träder i en fastande fas. Starta dagen med en hälsosam och mättande frukost skulle jumpstart din ämnesomsättning, kroppens förmåga att bränna kalorier. När du har haft frukost, kommer din kropp att få rätt tillbaka till arbetet bränna kalorier. Om du inte är van att äta frukost, bättre börja göra det nu. Du kan inkludera något från de fyra baslivsmedel grupper som spannmål och fullkornsprodukter, brunt bröd, frukt, nötter, grönsaker, mjölk, yoghurt.
  2. Följ en kolhydrat och protein-rik kost. Idrottare är av naturen mer aktiva människor, så de behöver en kost som kräver fler mängder av hälsosamma kolhydrater. Du kan ingjuta din kost med fullkorn pasta, multigrain bröd, havregryn, frukt och massor av grönsaker. Gör hålla sig borta från högförädlade livsmedel som vitt bröd och pasta. Eftersom dessa är högförädlade, har din kropp bara lite användning för kolhydrater de tillhandahåller. Bortsett bilda kolhydrater, proteiner är också viktigt för din viktminskning regim. Äta rätt typer av proteinrika livsmedel bidra till att du känner dig full direkt. Du kommer inte att känna lust att lägga till mer till din tallrik. Proteiner bränsle också din träning och är en viktig ingrediens i muskeltillväxt.
  3. Komplettera dina måltider och inkludera hälsosamma mellanmål däremellan. Sedan börjar din dag med en hälsosam frukost startar "eld" för din ämnesomsättning, slutföra dina måltider och äta nyttiga snacks hålla denna brand ultramodern. Detta är en passande metafor. Kom ihåg att du behöver för att hålla din ämnesomsättning igång att bränna kalorier och gå ner i vikt. Och bränslet för att hålla din ämnesomsättning igång är naturligtvis mat. Svältande eller beröva dig av mat skulle bara hålla din ämnesomsättning till ett stopp, och kan fresta dig vidare i hetsätning. Du vill inte att detta ska ske. Småäta på grönsaker, mandel, ett äpple eller en banan med några timmar eller så är mycket effektiv för att tillfredsställa hunger och förhindra dig från att äta för mycket. Du kommer inte att känna någon lust att mellanmål ohälsosamt efter måltid. Dessutom har du gott om reserv energi när man gör tungt arbete och aktiviteter.
  4. Håll dig hydratiserade. Den gyllene regeln för att upprätthålla en frisk och sund kropp är att alltid hålla sig hydrerad. Drick vatten då och då, inte bara när du känner dig törstig. Vatten renar kroppen, spolar ut avfall, förlorade fyller näringsämnen och behövs för korrekt matsmältning.
  5. En lätt middag är det bästa sättet att avsluta din dag. Eftersom vår kropp vilar på natten och är också den tid då vår ämnesomsättning är som långsammast takt gör det meningsfullt att äta en lätt middag. Du kan välja en måttlig portion sallad, en frisk smörgås eller veggie wrap.
  6. Bibehålla en positiv attityd och visualisera ditt mål. Hur tror du idrottare att vinna en match? Fysiska förmåga är naturligtvis viktigt, men idrottare har en ytterst hemlig ingrediens för att lägga till sitt mål på framgång-en vision. Mental förberedelse är lika mycket viktig som intensiv fysisk förberedelse. Mest framgångsrika idrottare ser framför ett visst slutmål - korsar denna mållinjen i ett maratonlopp, framväxande första plats i en turnering, vinna så mycket eftertraktade VM, etc. Det finns ingen anledning att du inte kan använda samma teknik för att förlora vikt. Börja med att peka ett specifikt mål och skapa en scen där man lyckas uppnå detta mål. Det kan vara något som slutligen passande i en mycket smal cocktailklänning, förlorar tio pounds, utveckla mer magert muskler, eller få en mycket mer smickrande siffra. Fokusera på att tro på dina styrkor och visualisera dina mål. Omge dig med positiva, inspirerande tankar. Denna typ av positiv attityd gör stor skillnad.

Du behöver inte strikt leva som en idrottsman så att du kan gå ner i vikt som de gör. Ta bara dessa få tips från deras bok och tillämpa vad du kan. Kom alltid ihåg att komplettera fysisk handling med en positiv attityd och tro på sig själv.