E2h

Hur genetik påverkar sjukdomar och hälsa

Någonsin undrat varför du är på den tunga sidan när man äter är inte riktigt din favorit tidsfördriv? Någonsin undrat varför från gammelmormor har astma alltid funnits i familjen? Studier har visat att detta beror på genetik.

Genetik är om vetenskapliga rön om egenskaper

Hur genetik påverkar sjukdomar och hälsa. Lycka påverkas av gener.
Hur genetik påverkar sjukdomar och hälsa. Lycka påverkas av gener.

Genetik är om vetenskapliga rön om egenskaper, gener och anslutningar kroppsliga organismer förs vidare från en familjemedlem till en annan. Det kan också gälla djur och växter. För det mesta handlar det studier av DNA eller deoxiribonukleinsyra, en molekyl inuti varje människa, som kan vara avgörande för att veta om en viss sjukdom har funnits i familjens ägo i flera år. DNA-tester används också utanför hälsoforskning inom områden som kriminalteknik för ouppklarade brott, DNA faderskapstest för juridiska ärenden och mer. Att upptäcka genetiska relationer och deras effekt på människor, är det viktigt att DNA-släktforskning väl undersökas. Detta skulle bidra till främst i hälsa och sjukdom problem.

För att ge dig en mycket bättre förståelse, gener är vad du initialt består av, de är som de regler som varje del av din kropp och inre organ följer. Om den första regeln eller genuttryck är att du kan motstå en viss typ av sjukdom så det är vad som kommer att hända. Om regeln som gjordes var svag, då din kropp kommer sakta försvagas och sänka sina försvar. Det finns bra och dåliga kod gener. Bra gener kan hjälpa dig att övervinna sjukdomar och ger dig bättre hälsa och dåliga gener kommer att hjälpa dig drabbas eller utveckla ett.

Inom området genetik

Inom området genetik, som kallas ett medicinskt genombrott Human Genome Project startade 1990 där ett team av forskare och läkare började kartlägga den mänskliga arvsmassan genom omfattande studier de många cellerna i den mänskliga kroppen för att ta reda på om att få behandling för alla typer av sjukdomar. En av dess främsta studier är genteknik, som ifrågasätts av många. Detta projekt men är fortfarande efterlängtade och kommer förhoppningsvis att slutföras under de kommande åren. Det kommer att ge svar på långa obesvarade frågor om den genetiska koden, den genetisk drift och svar på många sjukdomar.

Genetik är om vetenskapliga rön om egenskaper. Inom området genetik.
Genetik är om vetenskapliga rön om egenskaper. Inom området genetik.

För närvarande har en del överraskande resultat kommer upp:

  1. Lycka påverkas av gener. Det finns vissa människor som bara är avsedda att ha en ganska glad disposition jämfört med andra.
  2. Gene Klassificeringen kan hjälpa till botemedel för barn med svår artrit.
  3. Ett internationellt team har upptäckt en gen för att hjälpa människor med typ 2-diabetes.
  4. Det kan finnas en möjlighet till tidig upptäckt för att bota livmodercancer.
  5. Gener påverkar svårighetsgraden av astma.
  6. Hur DNA-förändringar eller omvandlar orsakar prostatacancer.
  7. Genetisk rådgivning kan hjälpa till att förhindra sjukdom innan det ens finns.

De som nämns är bara några tiotals upptäckter görs varje dag i den genetiska området. Det är verkligen en mycket intellektuell vetenskapsgren som kan gynna hela världen och hjälpa i pågående hälsoproblem. Om du vet att din familj har en historia av cancer, är det mer troligt att du är i riskzonen. Fråga din läkare om information om denna eller om han kan hänvisa dig till en genetisk expert. En av de största medicinska genombrott är inom räckhåll. Utnyttja den.