E2h

Hur handskas man med en diabetiker tonåring

Tonåringar ensam kan vara mycket svåra att hantera, mer så, kan situationen visar sig vara särskilt svårt när tonåring lider av diabetes. Därför måste du dubbla din insats för att ta itu med honom för att se till att ditt barn kommer att vara borta från någon skada.

Även detta ansvar att hantera en diabetiker tonåring kan vara svårt, är det fortfarande viktigt att göra denna uppgift på ett effektivt sätt. För att hjälpa dig med en sådan roll, här är några riktlinjer för att hantera en diabetiker teen lämpligt och effektivt sätt:

Hur handskas man med en diabetiker tonåring. Undvik intressekonflikter.
Hur handskas man med en diabetiker tonåring. Undvik intressekonflikter.

  • Undvik intressekonflikter. Oftare än inte, yttranden från föräldrar och tonåringar är motstridiga till varandra. Den här gången är det dock viktigt att du låter din tonåring att förstå vad som kan vara, och kan inte vara bra för honom. Inte innebär att det på ett sätt som han bara kommer att ignorera på grund av ren irritation. Prata med din tonåring i en låg röst.
  • Gör vissa arrangemang. Tonåren är helt enkelt en tid när man tycker om att prova nya saker och göra saker som han tycker om. Till exempel kan din tonåring älskar smaken av skräpmat och bara inte vill släppa taget om maten. Ni båda vet att skräpmat är inte av någon slump, hälsosamt för en diabetiker tonåring. Men i stället för att förbjuda honom att äta skräpmat, gör en win-win arrangemang. Låt honom äta skräpmat minst en gång i veckan givet att han går med på att äta rätt mat i hans diet resten av veckan.
  • Låt din tonåring blir ansvariga för sina handlingar. Detta betyder inte dock att du inte kommer att titta över ditt barns hälsa längre. Det betyder bara att du måste låta din tonåring känner att hans hälsa är hans ansvar. Låt honom förstå att du inte kan vara med honom hela tiden så han måste vara ansvarig för alla sina handlingar.
  • Låt din tonåring gå med i en stödgrupp. Detta kan vara så enkelt som att hitta en tonåring i grannskapet med samma situation som ditt barn. Det kommer att bli en hel del hjälp för din tonåring om han kan dela sina erfarenheter med andra människor. Din tonåring kan även få tips från vänner i gruppen när det gäller att hantera sin situation.
  • Ge din tonåring alternativ. Tonåringar vill bara göra allt det sätt de vill det. Därför kommer det att bli mer effektiv om du ger din tonåring möjlighet att välja sina kost planer och träningsprogram. Men se till att alla alternativ är bäst för situationen för din diabetes tonåring.

I slutändan, oavsett hur svårt det är att hantera din diabetes tonåring, är det fortfarande ett måste för dig att se över sin hälsa. Av alla de människor han känner, kan du vara den enda att ge din tonåring det stöd som behövs för en sund livsstil.