E2h

Hur handskas man med en familjemedlem som lider av psykisk sjukdom

Psykiska sjukdomar inte bara påverkar de människor som lider av det faktiska förhållandet. Psykiska sjukdomar kan också vara mycket svårt och utmanande för familj och vänner för människor som lider av sjukdomar. Om du har en familjemedlem hur upplever dessa typer av sjukdomar, är här några sätt för dig att ta itu med sjukdomen.

  • Känslighet. Först av allt bör du uppvisa extrema känslighet när det gäller familjens medlemmens psykiska sjukdomar. Det finns ett stigma som vanligtvis är ansluten till personer med psykiska sjukdomar, och i de flesta fall, dessa människor är väl medvetna om det stigma. När man talar skämtsamt om sjukdomen, riskerar du pinsamt eller ens reta familjemedlemmen. När en familjemedlem har fått diagnosen, bör du också göra vad du kan för att informera andra nära vänner och familj om det, så att de vet bättre än att göra skämt om sjukdomen framför familjemedlem med psykisk sjukdom.
  • Kommunikation. Personer med psykiska sjukdomar kommer ibland agera som om de inte behöver dig eller som om de inte vill prata med dig. I verkligheten dock många psykiskt sjuka människor är mycket ensam, särskilt eftersom det finns mycket få människor som de kan prata. På grund av detta bör du göra ditt bästa för att kommunicera med psykiskt sjuka familjemedlem, även om du inte hittar det lätt. Naturligtvis kan kommunicera med psykiskt sjuka vara utmanande, speciellt eftersom de kan se på världen annorlunda, eller har upplevt maniska och depressiva stämningar som kan förändra deras uppfattning. Trots det bör du försöka starta konversationen när det är möjligt. Om de blir arga på dina försök till konversation, helt enkelt släppa det och försöka igen vid ett annat tillfälle.
  • Tålamod. Du bör också fylla på tålamod när det handlar om psykiskt sjuka. Psykiskt sjuka människor kan vara väldigt envis, och de kan lätt bli fixerad. En typ av psykisk störning är tvångssyndrom. Du kan hitta dig själv förlora ditt tålamod över sina upptåg. När detta händer, tänk på att deras hjärnor är kopplade lite annorlunda än din. De har vissa regler och en viss logik som endast gäller dem, men som ni måste respektera ändå.
  • Forskning. När det gäller att hantera psykiska sjukdomar är kunskap verkligen kraftfull. Ju mer du gör din forskning på den särskilda sjukdomen som familjemedlem drabbas, ju mer du vet om det och desto bättre kommer du att vara med att hantera problemet. Även om det finns vissa behandlingen material om nästan alla typer av psykiska sjukdomar som kan hittas på Internet, bör du besöka fortfarande läkare och få råd direkt från professionella. Läkaren har inte bara allmän information om sjukdomar, men kan ge dig konkreta tips och råd som är anpassade för din situation.


Slutligen

Hur handskas man med en familjemedlem som lider av psykisk sjukdom. Känslighet.
Hur handskas man med en familjemedlem som lider av psykisk sjukdom. Känslighet.

Slutligen, var inte rädd eller blyg för att gå stödgrupper. Stammen som en psykisk familjemedlem kan ge är stor. Du behöver inte möta det ensam. Med en stödgrupp, kommer du att få styrka från erfarenheter från andra människor som har varit i samma situation som du.