E2h

Hur handskas man med en lat öga som en tonåring

Vissa människor föds med en lat öga

Vissa människor föds med en lat öga. Även om det är en naturlig defekt för många, kan en lat öga fortfarande vara en källa till förlägenhet, särskilt när du är i din tonåring år. Om du har en lat öga, här är några steg som du kan vidta för att hjälpa dig att hantera och göra det bästa av din situation.

Hur handskas man med en lat öga som en tonåring. Få tillräckligt med sömn.
Hur handskas man med en lat öga som en tonåring. Få tillräckligt med sömn.

  • Få tillräckligt med sömn. Först av allt, undvika alla nighters och andra aktiviteter som äter upp den tid som du kan ha annars spendera sover. Sova är mycket viktigt eftersom det hjälper kroppen slappna av och hjälper till att föryngra sinnet. Men har sover en annan viktig användning för tonåringar med lata ögon. Sova kan göra ögonen mer avslappnad som i sin tur kan hjälpa ögat koncentrerade ännu bättre. Om möjligt, också ge ögat en paus då och då. Om du tittar på tv, till exempel överväga att stänga ögonen under reklamavbrott. Om du är i klassen, vila lata öga för ett par minuter i mellan föreläsningarna, så att ögonen får vila lite.
  • Täck ögonen. Ett sätt att förbättra den lata ögat är genom att utöva ögat. Det enklaste sättet att utöva din lata ögat är genom att göra det din primära ögat. Gör detta genom att ta en bit tyg eller näsduk, eller en lapp för ögat, och använda den för att täcka din vanliga ögat. När du gör detta, du tvingar lata ögat att göra allt arbete. I själva verket kommer den lata ögat tränas att bli mer lyhörda och mer kontrollerad. När du är ensam i huset eller under helgerna, gör detta till en vana att förbättra din lata ögat.
  • Prata med fotografen. En av de största prövningar som gymnasieelever kommer att behöva ta itu med är årsboken. Årsboken kan vara något att vuxna bara skratta åt, men när du är i tjock saker, är det mycket viktigt. För att ge dig en bättre årsbok fotografi, se till att du kommunicerar och prata med skolans fotograf innan din faktiska bilden tas. Berätta för honom ditt tillstånd, så att han kommer att kunna ge dig lite tid att förbereda sig för det. Blunda och be fotografen att berätta att öppna ögonen strax före själva skottet. Ögat ser mycket mer fokuserad då. Vanligtvis kommer fotografen kan du också ta en ny bild, om han vet att du har lata ögat.
  • Acceptera dig själv. Du bör också lära dig att acceptera ditt tillstånd och du bör också så småningom inse att oavsett retas du under gymnasiet inte varar för evigt. Så småningom kommer du att lämna gymnasiet och du kommer att träffa människor som bryr sig mer om dig än ögat.


Slutligen

Slutligen, överväga att få en konsultation med en ögonläkare. Om du verkligen besväras av din lata ögat, finns det några operationer som du kan överväga. Fråga din läkare om operationer kan göras på dig, och vilka biverkningar det kan ha.