E2h

Hur handskas man med en snarkning make eller partner

Vissa människor kan sova med ljusen påslagna och musiken skrällande i det andra rummet. Vissa människor, däremot, måste ha en mycket tyst sovrum att sova bekvämt. Om du är en av dessa människor, kan en snarkande partner eller make vara mycket utmanande. Om du är bokstavligen förlora sömn från din partners snarkning, är här några sätt att hantera situationen.

  1. Singing. Men konstigt kan tyckas, sjunger tillsammans under dagen är faktiskt ett sätt att utöva musklerna i mjuka paletten. Den mjuka paletten är en av de främsta anledningarna till varför människor snarkar. När denna del av kroppen inte utnyttjas tillräckligt, kan det täppa till luftvägarna under sömnen och orsaka ljud att komma ut fladdrande högt, vilket orsakar snarkning.
  2. Sovställning. Hur din snarkning partner sover är en annan faktor som kan bidra till snarkning. Om din partner sover på rygg, det finns en större möjlighet att personen kommer att snarka. Sova på rygg kommer att skapa påtryckningar i halsen som kommer att begränsa det naturliga flödet av luft. Sova på sidan, å andra sidan, kommer att öppna upp och vidga halsen och låta luft passera naturligt och lugnt från lungorna till munnen eller näsan.
  3. Nasal Strip. Den nasala remsa är ett objekt som är placerad inne i näsan för att dilatera passagen av luft från näsan till halsen och lungorna. Nasala band kommer att behöva lite tid att vänja sig, men när din partner har vant sig vid nasal band, kan det minska kraftigt risken för rökning. Tänk kan emellertid att snarkning kan orsakas av ett antal faktorer, såsom den mjuka paletten, halsen, och den nasala passagen. Den nasala band kommer bara bli effektiv om den snarkande partner har en igensatt nasal passage.
  4. Begränsar cigaretter och alkohol. Många människor är medvetna om de hälsoproblem som är förknippade med rökning och överdriven alkoholkonsumtion. Bortsett från risken för leverskada eller cancer, kan irritera också och orsaka hinder i halsen som kommer att främja snarkning. Till exempel kommer en person som ofta röker har en irriterad hals. Kroppens reaktion blir att skapa slem och slem för att hålla halsen skyddas. Den slem och slem, å andra sidan, kan begränsa smidig passage av luft i lungorna.
  5. Kost och motion. Att äta hälsosam mat och lägga motion till din vecka eller dagliga rutiner är också ett bra sätt att förebygga fetma, som har samband med försämringen av personens andningsmönster.
  6. Huvudet. Försök att placera en liten kudde i din partners huvud. Det finns bekväma hals kuddar som kommer att vara ett nöje att använda, och som kommer att knuffa positionen i halsen för att öppna upp mer så att andningen blir lättare.

Hur handskas man med en snarkning make eller partner. Begränsar cigaretter och alkohol.
Hur handskas man med en snarkning make eller partner. Begränsar cigaretter och alkohol.

Slutligen, överväga att få dig kontrolleras för allergier som kan yttra sig i överdriven och väldigt högljudda snarkningar. Ibland halsen är uppsvälld och slem bildas i halsen och näsan på grund av allergi. Med dessa steg, bör du kunna minska snarkning i din partner och få god natts sömn du behöver.