E2h

Hur hittar depression hjälp för din tonåring

Para ihop tonåriga rasande hormoner med en ohälsosam miljö och tänkesätt kan ofta leda till depression. Det är viktigt att kunna identifiera typen eller graden av depression din tonåring kan gå igenom för att kunna korrekt hantera detta problem. Depression bland tonåringar är mycket vanligt, och det är därför spotting allvarliga symtom som kan behöva din särskild uppmärksamhet är avgörande. Dessa tecken kommer att diktera vad viss typ av ingripande måste du hjälpa ditt barn överträffa detta driftstopp. Här är en guide om hur man hittar depression hjälp för din tonåring:

Ett. Identifiera. Som vetenskap diktat, det finns egentligen inga definitiva stadier av depression som kan tyda på svaghet och svårighetsgraden av denna mentala tillstånd. Även generellt börjar depression anses vara en störning när det stör en persons normala funktioner. Tonåringar sägs vara benägna att gå igenom tonårs depression tanke på deras stora biologiska och hormonella förändringar. Det är därför viktigt för dig att urskilja om ditt barns depression är det flyktiga slag eller något tyngre och mer allvarligt. Här är men flera typer av depression med sina motsvarande symptom som anges enligt vetenskapliga studier:

Hur hittar depression hjälp för din tonåring. Egentlig depression.
Hur hittar depression hjälp för din tonåring. Egentlig depression.

  • Egentlig depression. Detta karakteriseras av svår brist på intresse för allt som tidigare uppskattat och njöt plus oändliga känslor av sorg.
  • Bipolär sjukdom. Detta är också känd som bipolär manodepressiv sjukdom eller manodepressiv sjukdom. En person som lider av detta har extrema humörsvängningar som alternerande "höga" och "låga" perioder av depression.
  • Dystymi. Detta framställs som en pågående ändå mild typ av depression.
  • Atypisk depression. Symtom som är karakteristiska för denna typ är betydande humör förändras när bra saker händer, överätande, oversleeping, och över känslighet för avvisande.
  • Årstidsbunden depression. Detta är en säsongsbetonad typ av depression som utlöses av brist på solljus.

2. Prata. Efter att ha en glimt på den typ av depression ditt barn kan gå igenom, är det första du kan göra för att hjälpa till att prata med honom / henne. Om du inte är van att ha öppna samtal, måste du utöva mer ansträngning att utföra en icke-dömande och kärleksfullt sätt att prata med honom / henne. Låt dem veta att du finns där för dem och försöka hålla tillbaka frågar en massa frågor. Istället bara låta dem uttrycka sina egna känslor genom sina egna vägar. Behåll en nivå av komfort i dina konversationer genom att vara ihärdig ändå respekterar deras synpunkter. Ge ditt bästa i att lyssna utan att föreläsa eller vara påträngande om sina tankar och känslor. Även om ditt barns känsla kan tyckas vara irrationella och dum, försöka validera dem genom att erkänna hur de känner och tar sina känslor på allvar.

Tre. Besök läkare. Om du hittar dig själv oförmögen att hantera depression försörja dig som förälder, då kanske du kanske vill söka professionell hjälp. Även om detta bara skulle fungera bäst om du också få godkännande av eget barn. Viljan hos ditt barn att genomgå en sådan process är en stor faktor för att det ska fungera. Således, nå ut och sträva efter att förstå vad ditt barn går igenom är en mycket viktig aspekt för hans / hennes helande. Att veta vilken information att dela med specialisten är viktigt för läkaren att bättre förstå mentala, känslomässiga och psykologiska tillstånd av ditt barn.

Bipolär sjukdom. Dystymi.
Bipolär sjukdom. Dystymi.

4. Utforska behandlingar. Behandlingar som är tillgängliga kan vara i form av periodiska en-mot-en rådgivning, grupp eller familjeterapi, eller för svåra fall, går på medicinering.

Skaffa depression hjälp för ditt barn är en sak som du definitivt bör ge högsta prioritet åt.