E2h

Hur hittar stöd för colon irritabile

Åtminstone kan colon irritabile (IBS) orsaka diarré

Åtminstone kan colon irritabile (IBS) orsaka diarré, förstoppning, uppblåsthet, magsmärtor och kramper. I värsta fall kan IBS leda till så mycket obehag som en person inte kan fungera korrekt, resa till och en kort sträcka, och delta i sociala sammankomster. Det är därför IBS aldrig tas på allvar. Det är ett allvarligt tillstånd som nästan alla har upplevt, upplever och kommer att uppleva.

Det är bra att veta att åtminstone du är inte ensam med din IBS problem. Många människor kan lida värre än du. Men det bästa är, de är villiga att hjälpa människor som delar samma villkor. Det är svårt att hantera IBS om du är ensam i striden. Hitta stöd för IBS genom följande:

Online stödgrupper. IBS Online stödgrupper erbjuder gratis forum och diskussionsforum. De skiljer bara på mål IBS drabbade och kanske webbplatsens överklagande.

  • Vispa IBS , till exempel, är mer som ett socialt nätverk för IBS drabbade. Den har en optimistisk färg och rolig miljö, perfekt för yngre IBS drabbade.
  • Hjälp för IBS , å andra sidan, riktar drabbade som vill veta mer om IBS kost. Är du säker kan lita på denna webbplats när talet är om IBS kost eftersom det ägs av Heather Van Vorous, författaren av IBS självhjälp böcker och kokböcker.
  • Irritable bowel syndrome självhjälp och stödgrupp inte bara hålla den längsta namn men också håller den största medlemskap webbplats för IBS drabbade. Det är så stor att medlemmarna här har bildat sina lokala versioner redan. Det kommer att vara en stor fördel att vara medlem av denna webbplats speciellt om du siktar på att träffa andra IBS drabbade personligen.

Fråga din läkare. Han kanske vet en lokal IBS stödgrupp eller om inte, han vet förmodligen en gastroenterolog som är i kontakt med en massa stödgrupper i ditt område.

Fellow IBS patienter. Ungefär hälften av besökarna till en gastroenterolog lider av IBS. Befriend vissa patienter med samma skick som din. De kanske vet några stödgrupper också. Om inte, då kan du stödja varandra för tiden samtidigt som letar efter en större grupp att gå med i.

Webbplatser för sociala nätverk. Facebook, till exempel, har grupper för personer med liknande problem. Du kan hitta en lokal IBS stödgrupp genom att söka Facebook.

Läsa böcker. Om du inte kan hitta en lokal stödgrupp, sedan har en bok som sällskap. Många böcker om självhjälp är ute på marknaden för att hjälpa människor med IBS.

Fråga kollegor från gymmet eller utöva centrum. Människor som gör yoga eller hänge sig åt motion är oftast hälsomedvetna. Några av dem kanske lider av IBS, också, det är därför de är där. Fråga några av dem om de vet några stödgrupper eller kanske du kan stödja varandra för att överleva IBS.

Gör din egen stödgrupp. Det är inget fel om du blir brinner för att hjälpa människor med IBS. Om det inte finns någon lokal stödgrupp för IBS sjuka i ditt område, så är det en kö att någon måste starta en grupp. Att någon kan vara du. Starta det små, kanske med tre personer. Den kommer att växa och växa så länge du är trogen din avsikt.


Hur hittar stöd för colon irritabile. Fellow IBS patienter.
Hur hittar stöd för colon irritabile. Fellow IBS patienter.

Lider av IBS kan påverka hela ditt liv. Lyckligtvis finns det stödgrupper som hjälper människor att få över sin IBS.