E2h

Hur hjälpa en rostig spik sår

Mindre sår eller nedskärningar är vanliga i våra dagliga aktiviteter för både vuxna och barn, kan det vara hemma, på kontoret eller skolan och utomhus. Men hur de orsakas av en rostig spik? Detta kan orsaka lite stress eftersom metall rostpartiklar har kemiska komponenter som är skadliga för vår kropp, särskilt på en punkterad sår att inte tala om smärta som går med det. Här är lätta att komma ihåg stegen på hur man behandlar en rostig spik sår. Följ dessa snabba riktlinjer och du kommer att vara bekymmersfri och på språng på nolltid.

  • Rengör. Oron är inte för mycket på blödningen, men risken för infektion så det är mycket viktigt att rengöra såret så snabbt som möjligt. Rengör såret omedelbart i rinnande vatten för att tvätta ur rost och smuts. Om såret blöder, utöva påtryckningar på såret med en bit bomull eller steriliserade gasväv tills blödningen stannar. Om blödningen fortsätter trots trycket, placera avvecklas ovanför ditt hjärta och fortsätter att sätta press. Du kan använda en kudde eller bord för att höja ditt sår ovanför ditt hjärta. Om blödningen har slutat, rena igen rinnande vatten och lödder en mild tvål över såret. Tvålen kommer att ytterligare ta bort andra rost skräp och eventuella bakterier. Om du inte har tvål, kommer vatten att vara tillräcklig. Ju tidigare du utspädd såret med rinnande vatten, desto mer troligt att du kommer att kunna ta bort de oönskade partiklar vilket minskar risken för infektion.
  • Skölj och torka. Skölj noga med rinnande vatten och försiktigt klappa såret torrt med en ren handduk. Säkerställ att såret är torrt och redo för behandling Trots antibiotikum ansökan, risken för infektion är sannolikt att öka om sår inte hade torkats grundligt. Fukt kan vara en grogrund för bakterier som ofta utlöser infektion.
  • Applicera aktuella antibiotika. Antibiotika salva är ett måste i varje hushåll alldeles särskilt om du har barn. Det är en stor omedelbar första hjälpen-behandling på någon hud nötning eller sår efter rengöring. Applicera antibiotisk salva för att behandla sår och minska smärta. Detta kommer också att påskynda läkningsprocessen och förhindra infektion. Om du inte har antibiotika hemma, fortsätta med rensningen och de följande två steg och gå direkt till närmaste klinik eller sjukhus för applicering av antibiotika salva. Du kan också ta ett skott stelkramp vaccin om du inte har haft en i 5 år. Sticksår ​​är mycket mottaglig för infektioner och bör behandlas omedelbart.
  • Rest. Låt såret att vila i ca 30 minuter så att såret att koppla av från det trauma och för antibiotika ska börja gälla. Du kan också ta orala antibiotika om det har ordinerats av din läkare. Men en aktuell antibiotika är tillräcklig för mindre skärsår och sår.
  • Täck. Sätt ett plåster, gasbinda eller bandage, beroende på storleken på den skadad hud för att utöva påtryckningar och hindra smuts att infiltrera in i såret, vilket kan leda till infektioner. Det föreslås också att inte väta såret åtminstone tre dagar och minimera aktiviteter som skulle ge risk för såret under dess läkningsprocessen. Detta skulle göra det möjligt att såret att läka naturligt och så småningom leda till minimal ärrbildning.

Hur hjälpa en rostig spik sår. Applicera aktuella antibiotika.
Hur hjälpa en rostig spik sår. Applicera aktuella antibiotika.

Observera den helande utvecklingen av din sår i några dagar, om blödningen fortsätter och du har märkt svullnad, smärta och rodnad, bör du besöka omedelbart din läkare för ytterligare undersökningar.