E2h

Hur informera en make av herpes

Telling någon

Telling någon, är även din närmaste vän att du har herpes inte lätt. Vad mer om det du behöver för att informera är din make?
Med en sådan sjukdom kanske skamligt och vanhedrande, som människor redan gör personliga bedömningar utan att höra berättelsen. Trots detta är det viktigt att du låter din make vet att du har herpes. Det är hennes rätt att veta om denna fråga. Här är några råd om hur du kan berätta din make att du har herpes.

Hur informera en make av herpes. Bekräfta ditt tillstånd först.
Hur informera en make av herpes. Bekräfta ditt tillstånd först.

  • Bekräfta ditt tillstånd först. Tala med din läkare. Seek två eller flera professionella råd. Innan du erkänna att din make om herpes saken, är det mycket viktigt att bekräfta först om du faktiskt har sexuellt överförbara sjukdomen i första hand. Det andra, vet exakt vilken typ av herpes du har, om du har simplex2 viruset (den vanligaste orsaken till munsår) eller de mer allvarliga genital herpes. Reda på fakta och den exakta information som du behöver veta innan du börjar berätta din make om någonting.
  • Ange en tid för din make med en läkare. Gör ett läkarbesök i förväg, så att din make kan träffa läkare omedelbart ifall din make svarar negativt eller nervöst med de dåliga nyheterna. Tala om för din make att hon och läkaren kan ställa sin egen utnämning, men be dem möjlighet till en snabb och tidigare check-up.
  • Ha en konversation. Gå någonstans bekväma bort från allmänheten, troligen i ditt rum, där du kan tala om herpesinfektion. Få din make uppmärksamhet och be henne att sitta ner med dig en stund. Försök att inte bygga upp diskussionen men tillåt din make att veta att prata om det är viktigt för er relation. När du pratar med din make inte sätta skulden på någon part, men tala om för henne att ni båda måste vidta åtgärder för att göra det som är rätt för hela familjen och för din hälsa.
  • Hjälp varandra. Kom ihåg att du, som ett par, i det tillsammans. Spåra var eller vem herpesinfektion kom från är meningslöst. I själva verket kommer det inte hjälpa dig bli av med infektionen, och det är så meningslöst. Istället tänker och söker idéer för behandlingar. Sök professionell vägledning.

Dessa är några tips som du kan använda för att hjälpa dig informera din make om dina herpes. Som den som förde sjukdomen i hushållet, är det din plikt att söka hjälp och förstå om någonsin din partner skyr bort dig. Bara ta tröst i ditt mod att ha berättat din make om ditt tillstånd.

Dock kan kunna lösa saker som ett par visa sig vara ett mirakel att även en sexuellt överförbar sjukdom inte kunde smitta. Vad som är viktigt här är att du inte tillbaka. Du måste bara hålla sig i rörelse, även om alla lämnar dig. Visst, din make skulle förstå, men det skulle vara orättvist om man skulle kräva för mycket uppmärksamhet bara för att du är sjuk.