E2h

Hur kan man förbättra aerob uthållighet

Motion är bra

Motion är bra. Det blir ditt hjärta att pumpa och din kropp i rörelse. Bäst av allt, kommer du att dra nytta av att träna genom att vara i perfekt form. När du tränar, du blir mer levande än någonsin. Du känner motiverad, utrustade och stark. Du kommer successivt att märka förändringen i ditt utseende som du gör din träning.

Hur kan man förbättra aerob uthållighet. Håll utmana dina möjligheter.
Hur kan man förbättra aerob uthållighet. Håll utmana dina möjligheter.

Men vad gör du när du når den punkt där du känner dig lite trött av allt detta arbete ut? När du känner att det finns inga framsteg eller förbättring i ditt utseende och när du känner att din uthållighet är lågt, det är det ögonblicket när du behöver utveckla din aeroba rutin. Vill du veta mer? Här är 3 enkla sätt på hur du kan förbättra aerob uthållighet.

  • Håll utmana dina möjligheter. När du konsekvent gör ett träningspass med samma takt så småningom kommer du att känna att det finns ingen mer utmaning, då blir det en rutin. Våga dig att gå den extra milen eller längst avståndet kroppen kan gå. Håll justera din träning så att din kropp inte tröttnar på att göra samma rutin om och om igen. Om du fortsätter att göra samma övning, kommer din kropp inte längre svarar på träningen. Det kommer att sluta bygga och toning musklerna. Du kommer snart att ha någon energi och entusiasm kvar för att hålla dig igång.
  • Växla din träning tempo och intensitet. När du använder löpbandet för, säg, 30 minuter med bara en fartfylld promenad, vad du kan göra är att injicera en 1-2-minuters körningar i mellan. När du lyfter vikter, se till att du varierar med hur mycket vikt du lyfter och hur många repetitioner du utför. Det hjälper också att förbättra din uthållighet när du ändrar din träning schema varje dag. På så sätt får du rikta alla delar av kroppen, varje dag. Dessutom, när du öka intensiteten stadigt, svarar kroppen genom att låta dig träna längre än din vanliga träning timmar.
  • Sätter upp mål på en daglig basis. När du ställer in mål se till att du håller dig på den. Till exempel kör 10 miles i 10 eller 15 minuter eller syfta till ett visst område i kroppen på en dag och ett annat område av kroppen nästa. Att ha ett mål bidrar till att förbättra din aeroba uthållighet genom att hålla dig motiverad och åtagit sig att uppnå dem varje dag. Genom att göra detta kan du även ställa in din kropp för mer utmaningar och för längre reps och större vikt att lyfta.


Enkel rätt

Enkel rätt? Tänk på att nyckeln till att förbättra din träning uthållighet är genom att testa dina gränser. Utmana dig själv att nå målet du satt till att börja med. Inte kyckling ut. Alltid tänka på att hålla dig motiverad på gymmet hela tiden. Det hjälper också att titta på andra gym goers och observera hur de utför sin träning. Du kommer snart att inse fördelarna med att ha en förbättrad uthållighet genom dina dagliga aktiviteter i hemmet, skolan eller på jobbet. Du kommer att vara mer flexibelt, stark, plus att du eliminera känslan av att vara trött var du än är.