E2h

Hur kan man förbättra dålig cirkulation i sicklecellanemi

Sicklecellsanemi är en typ av anemi

Sicklecellsanemi är en typ av anemi. Anemi är ett tillstånd där blodet har lägre än normalt antal röda blodkroppar. Sicklecellsanemi är en farlig sjukdom där kroppen av en drabbad person producerar röda blodkroppar som är formade som ett brev C. Vanligtvis röda blodkroppar ser ut munkar som inte har hål. Dessa röda blodkroppar flöda fritt i kroppens blodomlopp. Sickle-formade röda blodkroppar är svårare att flytta runt blodkärlen eftersom de är hårda och klibbig. Ett kluster av onormala röda blodkroppar blockerar cirkulationen i venerna gå till extremiteter och inre organ. Blockerade fartyg orsakar svåra besvär och multipel intern organsvikt. Om du lider av sicklecellanemi, följ dessa tips för att förbättra blodcirkulationen i kroppen.

  • Undvik stressande situationer. Att betonade hela tiden höjer blodtrycket. Detta kommer att göra ditt system fungera dubbla tiden som kan öka risken för att utlösa en sicklecellkris. Koppla av. Bli inte involverad i saker som kan öka din stress. Men om stressen inte kan undvikas, försöka minska den genom att delegera andra saker till människor nära dig.
  • Håll dig hydrerad hela tiden. Ha mycket vätska i kroppen och blodet späder blodet och gör det tillräckligt tunt för att cirkulera fritt i dina blodkärl. Detta kommer att förhindra sickle celler bildas i blodet.
  • Ta antibiotika och smärtstillande. Tar antibiotika såsom penicillin kan förebygga infektioner uppstår, vilket skulle förvärra din sicklecellanemi. Over-the-counter smärtstillande läkemedel kan lindra smärta under en sicklecellkris.
  • Motionera regelbundet. Men inte mer än göra det. Rådgör med din läkare om vilka övningar du kan göra för att förbättra blodcirkulationen.
  • Äta hälsosamt. Ät mat som inte bara är frisk på din kropp, men på ditt blod också.
  • Bo i låga områden. Om möjligt, undvika platser med höga höjder. Höga platser har låg syretillförsel. Ditt blod kommer att få svårt att producera tillräckligt med syre för att hålla jämna steg med den höga höjden. Detta kan leda till att du bilda sickle-celler.
  • Resor i trycksatta flygplanskabinerna. Trycklös flygplanskabiner inte ger tillräckligt med syre som kan utlösa en sicklecellkris. Du kan också dricka mycket vatten när du reser med flyg som trycksatta hytter kan vara torkning.


Hur kan man förbättra dålig cirkulation i sicklecellanemi. Undvik stressande situationer.
Hur kan man förbättra dålig cirkulation i sicklecellanemi. Undvik stressande situationer.

Denna typ av anemi är ärftlig och alla som har det har att göra med sjukdomen hela sitt liv. Om båda föräldrarna har sickle cell drag, är den person som är mycket sannolikt har sicklecellanemi. Om endast en av föräldrarna har drag, kommer det fortfarande att föras vidare till barnet. Men han kommer inte att ha sicklecellanemi. Om han gifter sig med någon som har samma egenskap kommer de passerar DNA vidare till sina barn. Blodprover kan avgöra om en person har denna typ av sjukdom. Sicklecellsanemi har inte ett botemedel. Men med rätt mediciner och försiktighet kan det hanteras och förhindras från att bli värre.