E2h

Hur kan man förbättra hjärthälsa med Coenzym Q10

Coenzym Q10 är en förening som finns naturligt i kroppen

Coenzym Q10 är en förening som finns naturligt i kroppen, vi alla skapar det eftersom det är viktigt att våra celler. Coenzym Q10 är också närvarande i mycket små mängder i många livsmedel vi äter. Men coenzym Q10 nivåer inte är konsekventa i alla, vissa människor har lägre nivåer av coenzym Q10, antingen på grund av otillräcklig kost, användning av vissa receptbelagda läkemedel och sjukdomar, inklusive de som påverkar hjärtat. När coenzym Q10 brist upptäcks hos en patient med hjärtproblem, är det svårt att säga om bristen är orsak eller konsekvens av tillståndet.

Även Coenzym Q10 finns i varje cell i vår kropp

Hur kan man förbättra hjärthälsa med coenzym q10. Administreras efter hjärtinfarkt.
Hur kan man förbättra hjärthälsa med coenzym q10. Administreras efter hjärtinfarkt.

Även Coenzym Q10 finns i varje cell i vår kropp, verkar det särskilt viktigt att hjärtat, förmodligen för att detta organ kräver så mycket energi. Coenzym Q10 kan bidra till att förbättra hjärtats hälsa genom brottas med många hjärtproblem. Studieresultat i många fall ännu inte avgörande när det gäller den fulla verkan av coenzym Q10 som ett komplement för att förbättra hjärthälsa, men resultaten är definitivt lovande.

  1. Antioxidant. Som en antioxidant, kan coenzym Q10 ge stora hälsofördelar i många delar av kroppen, inklusive hjärtat. Oxidation av det "onda" kolesterolet (LDL) av fria radikaler leder till plack ackumulering längs kärlväggarna och slutligen hjärtsjukdom.
  2. Blodtryck. Det är möjligt att coenzym Q10 kan åstadkomma en blygsam blodtrycksfall. Ett problem är att det för närvarande inte finns någon tydlig rekommenderade dosen för behandling av hypertension med koenzym Q10.
  3. Hjärtsvikt. Coenzym Q10 kan bromsa utvecklingen av hjärtsvikt. Hjärtsvikt patienter på andra håll i världen är ganska ofta ges coenzym Q10 för att bekämpa sin sjukdom. Studier ger blandade resultat, med vissa resultat positiva och andra neutrala. Det finns inga negativa resultat, dock, och mer forskning måste göras.
  4. Administreras efter hjärtinfarkt. Om de får coenzym Q10 inom ett par dagar efter en hjärtinfarkt kan patienten ha en lägre risk att dö av en andra hjärtattack eller hjärtarytmi. Men mer studium av dess effekt behövs innan det medicinska samfundet kan göra en fast slutsats om coenzym Q10 i detta fall.
  5. Återhämtning från hjärtkirurgi. Vissa data tyder på att en patient kommer att återhämta bättre från stora hjärtoperation om det ges koenzym Q10 under eller före kirurgi.
  6. Kardiomyopati. Coenzym Q10 har aldrig visats skada människor med kardiomyopati. I vissa fall verkar coenzym Q10 för att hjälpa personen bekämpa sjukdomen, medan det i andra fall verkar det inte finnas någon som helst effekt. Otvivelaktigt fler studier kommer att genomföras, eftersom den potentiella nyttan av coenzym Q10 är uppenbart. Faktum är att vissa studier tyder på att användning av coenzym Q10 kan minska risken att utveckla kardiomyopati vid användning cytostatika såsom doxorubicin ..
  7. Förmåga att utöva. Patienter med tilltäppta artärer lider ofta bröstsmärtor när de utövar. Studieresultat, men inte definitiva, tyder på att deras förmåga att utöva kommer att stärkas genom att ta coenzym Q10.

Du kan höra om coenzym Q10 som ett mirakel tillskott

Du kan höra om coenzym Q10 som ett mirakel tillskott, men innan du köper en del och prova ska du definitivt tala med din läkare. Kosttillskott är inte alla lika bra på denna punkt och användningen av coenzym Q10 kan komplicera vissa tillstånd eller reagerar negativt med recept. Några av de studier av coenzym Q10 har varit för små för att producera tillräckliga, entydiga resultat, ytterligare studier behövs för att fullt ut förstå de fördelar och eventuella risker med att använda coenzym Q10.