E2h

Hur kan man förbättra minnet

Använda naturliga sätt

Minnet är vår förmåga att bearbeta information, vi koda, lagra och hämta information från minnet. Eftersom minnet är så viktigt för vår dagliga funktion, är det viktigt att vidta åtgärder för att förebygga minnet degeneration.

Typer av minne:

1) Processuella Minne - Detta minne rör lärande och kompetensutveckling retention.

2) semantiskt minne - Denna typ av minne sysslar med fakta.

Hur kan man förbättra minnet. När du behöver hämta någon INFORMATIO.
Hur kan man förbättra minnet. När du behöver hämta någon INFORMATIO.

3) Meta Minne - Denna typ av minne som berörs av lagar och principer.

4) episodiskt minne - Denna typ av minne som berörs med erfarenhet och livet.

Steg 1

När du behöver hämta någon INFORMATIO N, försök att placera dig i samma situation som du var i när denna information bearbetas. I själva verket är det hämtning av information lättare erhölls på samma omständighet eller plats för input. Att vara i samma stämning när informationen bearbetas och vara i hämtning situationen är också till hjälp.

Steg 2

Använda naturliga sätt. Gör den information du behöver lagra meningsfull.
Använda naturliga sätt. Gör den information du behöver lagra meningsfull.

Gör den information du behöver lagra meningsfull. Du kan göra detta genom att välja den första bokstaven i varje mening du behöver för att lagra och ordna dessa bokstäver i ett ord. Detta kommer att hjälpa dig att komma ihåg väldigt lätt.

Steg 3

Höj den information du behöver för att lagra genom att länka den till en specifik känslomässig reaktion eller specifik stimulus. Till exempel kan du använda en färgglad penna för att markera specifik information eller så kan du länka den information du läser med dina känslor om den här informationen. (Sen när du känner dessa känslor, kommer du ihåg informationen.)

Steg 4

Länka den information du behöver lagra på bilderna, det är lättare för hjärnan att memorera bilder. Gör några minne övningar: Öva med bilder, ljud stimuli och skriver att hjälpa dig att lagra information du behöver för att hämta senare.

Steg 5

Upprepa uppgifter mer än en gång, antingen genom visualiseringar, auditiv input, eller genom skrivna ordet. För att behålla skriftlig information, studie för korta perioder med pauser mellan.

Steg 6

Minska stressen. Undvik alkohol, rökning, stressiga situationer och minska din ångest.

Steg 7

Ät hälsosam mat med färska grönsaker under studie timmar. Ta zink kosttillskott och vitamin B-komplex.

Steg 8

Meditation och hypnoterapi minska stress och ångest och dessa metoder också bidra till att förbättra ditt minne.