E2h

Hur kan man förhindra allergier nattetid

Nattetid allergier som astma

Nattetid allergier som astma, nästäppa och bihåleinflammation är två av de vanligaste allergier som påverkar många européer. Mindre allergiska reaktioner uttrycks i form av rinnande näsa, fyllda upp näsa, rinnande ögon, nysningar, irriterad hals, och torr hosta. I själva verket, 75 miljoner européer itu med detta när allergi säsongen träffar sin höjdpunkt. Allergi säsongen, till förmån för dem som i mörkret, når sin topp under månaderna mars, april, maj och juni.

Vad är en allergi exakt

Vad är en allergi exakt? En allergi är kroppens överdrivna reaktion på ett främmande ämne som pollen och mögel. Båda är faktiskt ofarliga för kroppen men kroppens system sätter upp ett försvar precis samma släppa en kemikalie som kallas "Histamin" för att bekämpa dessa främmande ämnen. Det är lönlöst verkligen eftersom "Histamin" inte döda något. Istället orsakar det att kroppen producerar allergiska reaktioner, således nysningar, rinnande ögon, och så vidare.

Om du blir bestulen på en god natts sömn på grund av allergier nattetid, här är några sätt att förebygga dem ofta:

Trängsel. En uppstoppad upp näsan kan lindras genom att lägga en klick Vicks Vapor Rub på din underläpp, på plats under dina näsborrar att öppna din nasal vägar. Prova att placera myntablad på en skål med vatten för att hjälpa dig att andas lättare också. Allt starkare än dessa åtgärder bör ha en läkare grönt ljus.

Stäng det när du inte är i den. Fönster och dörrar

Stäng det när du inte är i den. Fönster och dörrar, är det. Så snart du beger dig ut genom dörren för arbete, stänga fönstren i sovrummet, låsa dörrarna ned (naturligtvis) för att hålla allergener sätta. Det är sant att du kommer att utsättas för det när du är ute genom dörren men det kan inte hjälpas. Däremot kan du styra vad som får in i ditt hem och sovrum.

Hur kan man förhindra allergier nattetid. Stäng det när du inte är i den.
Hur kan man förhindra allergier nattetid. Stäng det när du inte är i den.

Fråga din läkare om allergi skott. Desensibiliserande skott kommer att göra dig immun mot allergier. Detta kommer att ta tid, eftersom skotten är utspridda över en kurs på tre år. Om du kan ta att vänta och engagera sig i processen, det finns en absolut stor chans på 100% befrielse från allergier.

Tvätta lakan och örngott. När veckan bunt upp dessa, kasta dem i varmt vatten, häll i mild tvättmedel och tvätta som vanligt för att döda dammkvalster och pollen.

Ändra dina kläder så fort du kommer hem. Gör det till en regel att byta till nya kläder så fort du eller någon från ditt hushåll kommer hem från skolan eller arbetet. Luftburna allergener älskar att bosätta sig på kläder och slår dig illa med allergier om du håller dessa på efter en lång dag utanför. Byta till nya kläder och sedan om möjligt, tvätta dina smutsiga kläder direkt.

Nattetid allergier som astma. Fråga din läkare om allergi skott.
Nattetid allergier som astma. Fråga din läkare om allergi skott.

Ta en dusch och tvätta håret. Före pensioneringen för dagen, ta en dusch för att ta bort smuts från huden och tvätta håret för att få bort allergener som tog sin tillflykt till strängarna.

Slå på luftfuktare. En luftfuktare renar luften, håller varm luft ut, och välkomnar sval luft i.

Få ditt husdjur från din säng. Att du är ett sällskapsdjur älskare men även om ditt husdjur luktar gott och har haft alla sina skott, han kommer att göra dig utstå allergier när han lämnar sin päls samlas på dina lakan, kudde och madrass. Det är okej att göra ditt husdjur springa runt ditt hem, men hålla honom ur sängen.

En av de mest effektiva förebyggande av allergier nattetid är att bli besatt av rengöring och aldrig blir dammiga någonstans i ditt hem.