E2h

Hur kan man förhindra artrit

Artrit orsakas av många faktorer, vilka alla leder till ledvärk. Här är några tips för att förhindra upplever artrit:

Inte stam dina leder och muskler upprepade gånger

Inte stam dina leder och muskler upprepade gånger. Om något får dig att sätta stress på dina muskler och leder, undvika det, minskar det eller ändra det. Dessa inkluderar aktiviteter i ditt arbete, i skolan, hemma eller på andra platser. Så mycket som möjligt, undvika att göra tungt arbete och söka hjälp av andra människor, eller använda enheter som kommer att förenkla ditt arbete.

Håll dig borta från rigorösa sport när du kan

Håll dig borta från rigorösa sport när du kan. Detta skulle kunna bära ner dina leder och orsaka artrit. Bär skyddande klädsel när du spelar grov.

Undvik över träningen för att förhindra gemensamma trauma

Hur kan man förhindra artrit. Inte stam dina leder och muskler upprepade gånger.
Hur kan man förhindra artrit. Inte stam dina leder och muskler upprepade gånger.

Undvik över träningen för att förhindra gemensamma trauma. Se till dock att du tränar då och då eftersom inte flytta din kropp kommer att göra att du utvecklar svaga muskler och eventuellt, artrit. Gör terränglöpning program, yoga och cykla för att öka ledrörlighet, bygga friska ben och brosk och förbättra muskeltonus att förhindra artrit. Motionera regelbundet men inte intensivt under tre dagar i veckan på trettio minuter varje dag.

Undvik att äta för mycket. Om du behålla en normal vikt, kommer du att förhindra artrit i lederna som bär din kroppsvikt. Ät mat som har goda mängder av komplexa kolhydrater. Håll dig borta från salt, socker, fett och protein-rik mat.

Ta kosttillskott eller näringsrik mat regelbundet såsom C-vitamin

Ta kosttillskott eller näringsrik mat regelbundet som vitamin C, vitamin D, vitamin K, kalcium, fosfor, selen och andra för att stärka dina leder. Detta kan också minska ledinflammation, vilket leder till artrit. C-vitamin är en antioxidant som bekämpar fria radikaler som kan fräta ledvävnad och också orsaka brosk att växa. Vitamin K hjälper till att reparera och odla gemensamma vävnad. Detta finns i gröna och bladgrönsaker. Denna vitamin är fettlösligt så lägg vegetabilisk olja för att förbättra absorption. Kalcium och fosfor hjälpa varandra att bygga friska ben. Mjölk och mejeriprodukter är bra källor till dessa vitaminer. Ät livsmedel rika på selen för att minska ledinflammation. Du kan hitta dessa i solrosfrön, nötter, räkor, tonfisk, lax och lamm.

Undvik att dricka alkohol, för mycket stress, skräpmat och kemikalier, som förvärrar artrit. Istället, upprätthålla en hälsosam livsstil och äta näringsrik mat och dricka mycket vatten.

Håll dig borta från rigorösa sport när du kan. Undvik över träningen för att förhindra gemensamma trauma.
Håll dig borta från rigorösa sport när du kan. Undvik över träningen för att förhindra gemensamma trauma.

Drick mycket vatten för att smörja lederna och göra dem mer effektiva stötdämpare. Undvik att dricka läsk, te och kaffe eftersom dessa kommer att minska vattenabsorption och främja överdrivet vatten utsöndring, vilket lederna kan förlora smörjning och vara benägna att skada.

Använd hjälpmedel för att göra arbetet enklare och förhindrar att sätta stammen på lederna. Det finns många typer tillgängliga som hjälpmedel för att läsa, skriva, äta och laga mat, hygien, klä upp och andra.

Om du bär på saker med dig

Om du bär på saker med dig, använder väskor som har axelband. Aldrig använda fingrarna för att greppa ett tungt föremål för att undvika att lägga belastning på ditt finger lederna. Så mycket som möjligt, undvika att bära tunga saker. När du lyfter eller böjd över, böj knäna och inte midjan.

Det finns många sätt du kan förhindra artrit men det bästa du kan göra är att leva en hälsosam livsstil. På så sätt kommer du att ha en friskare kropp och minska risken för andra sjukdomar också.