E2h

Hur kan man förhindra barn från kvävning på mat

Många människor tror att barn kvävs främst på leksaker och små föremål, men studier visar att majoriteten av alla kvävning nödsituationer i barn om mat. Barn är benägna att kikna på mat på grund av sina underutvecklade förmåga att tugga och bearbeta maten. Här är hur du kan förhindra att dina barn från kvävning på mat han äter.

  1. Overcooked kött. Laga dina måltider är viktigt eftersom färdiglagad mat är lättare för barn att bearbeta. Matlagning mjukar generellt vävnaderna i livsmedel. Men överkokt måltider är också en kvävningsrisk eftersom överkokning toughens köttet och gör det svårare för barn att bita, tugga och svälja maten. Om du tjänar ditt barn mat som är naturligt tufft även när kokta precis rätt, försök att klippa dessa i mindre portioner. Ännu bättre, helt enkelt undvika tjäna ditt barn tuffa kött.
  2. Tänk på att fläskkött, kyckling och nötkött alla blir sega och hårda gång överkokt.
  3. Grönsaker. Vissa grönsaker är väldigt mjuk och mosig och lätt att tugga, men det finns även vissa grönsaker som kan utgöra en kvävningsrisk. För att göra grönsaker säkrare för ditt barn, ånga dessa innan servering, eller stek dem. Sautering grönsaker i fettsnål matlagning olja såsom olivolja förhöjer smaken på grönsakerna och samtidigt göra det mjukare. Om du planerar att tjäna grönsaker som mellanmål, såsom selleri och morötter vara säker på att skära dessa i mycket tunna strimlor som inte kommer att utgöra kvävning.
  4. Övervakade måltider. Bara för att ditt barn har gått vidare till att äta fast föda betyder inte att du inte längre tänka på hur han äter sin mat. Var noga med att övervaka ditt barn medan man äter, och att hålla ett öga på när han äter ny och utmanande mat som han aldrig har ätit innan. Det är också bäst att påminna ditt barn att skära sin mat i små bitar och tugga dem mycket noga innan du äter, eftersom vissa barn har en tendens att helt enkelt stoppa sig själva medan man äter.
  5. Ålder. Tänk på ditt barns ålder när du ger honom ny mat. Godis, till exempel, bör inte ges till barn som är yngre än fem år. Förutom hårda karameller, bör du även undvika att ge ditt barn små runda livsmedel såsom vindruvor och nötter. Nötter är också potentiellt allergiframkallande för små barn, och bör undvikas om du inte är säker på att ditt barn inte har allergier.
  6. Första hjälpen. Slutligen, se till att du tar lektioner på HLR och Heimlich manöver. Dessa enkla första hjälpen tekniker kan betyda skillnaden mellan en kvävande barn och en trygg barn. Kom också ihåg att även bara några sekunder av syrebrist på hjärnan kan skada den känsliga nervändar i hjärnan, vilket är anledningen omedelbar respons i kvävning nödsituationer är viktigt. Dessa första hjälpen manövrar är användbart även för andra familjemedlemmar, bortsett från ditt barn.

Hur kan man förhindra barn från kvävning på mat. Övervakade måltider.
Hur kan man förhindra barn från kvävning på mat. Övervakade måltider.

Medan ingen förälder kommer att kunna hålla ett öga på sitt barn hela tiden, är att minska riskerna för kvävning på mat möjlig genom dessa steg.