E2h

Hur kan man förhindra Barretts esofagus

Personer med sura uppstötningar tenderar att få Barretts esofagus

Personer med sura uppstötningar tenderar att få Barretts esofagus. Detta är ett tillstånd där matstrupen blir mycket öm på grund av mängden av syra som kommer in i matstrupen. Medan magslemhinnan är stark nog att ta på syra är matstrupen mycket svagare och kan försämras med tiden på grund av konstant exponering för syra. Om du har problem sura uppstötningar, här är hur du kan förhindra Barretts esofagus.

  • Glöm inte din medicin. Kom ihåg att den grundläggande orsaken till Barretts esofagus är sura uppstötningar. Nyckeln till att förebygga Barretts esofagus är att bota din sura uppstötningar. Sura uppstötningar är relativt lätt att hantera och behandla, och det finns gott om medicin som du kan köpa över disk eller att din läkare kan ordinera för dig. Se till att du tar i din medicin varje dag. För vissa människor med mild syra reflux, antacida är oftast tillräckligt. Men om du har en mycket stark syra reflux, bör du överväga att flytta till starkare läkemedel, såsom Nexium. Fråga din läkare om de bästa medicin som du bör använda.
  • Kost och motion. En annan faktor som påverkar din sura uppstötningar är din övergripande fysisk kondition. Personer med fetma problem eller som är överviktiga brukar få sura uppstötningar oftare på grund av mängden mat som de försöker att bearbeta. Se till att du bara äta i vad du behöver, och att du bränner bort överskottet kalorier som du sätter in i din kropp. Gör detta med en balanserad kost plan och ett par timmars träning varje vecka.
  • Lättare måltider. Kroppen naturligt hemligheter syror i magen när du äter. Syrorna hjälper till att mjuka upp och smälta maten. Ju mer mat som du tar i, desto mer sura kroppen naturligt hemligheter. Om du redan har sura uppstötningar, försöker äta lättare måltider så att din kropp inte kommer utsöndra mer syra. Äta stora mängder mat på en gång triggar kroppen till att utsöndra ännu fler syror.
  • Löst sittande kläder. Undvik åtsittande kläder som sammandra din torso område. Dessa typer av kläder kommer att göra din mage trångt. När magen känns trånga, utsöndrar kroppen surare eftersom spänningen liknar spänningen när magen är full. Se till att du bär löst sittande kläder i stället.
  • Sömnvanor. En annan faktor som effekter din sura uppstötningar är dina sömnvanor. Så mycket som möjligt bör du äta din middag ett par timmar innan sova tid. På så sätt har syran i magen försvann redan med den tid du somnar. Eftersom kroppen saktar ner under sömnen, tenderar varje syra kvar i magsäcken under sömnen för att stanna i magen hela natten. På grund av din liggande när du sover, kan syra reser också mycket snabbare på matstrupen under natten.


Hur kan man förhindra barretts esofagus. Glöm inte din medicin.
Hur kan man förhindra barretts esofagus. Glöm inte din medicin.

Slutligen anser mat triggers som kan ge dig en attack sura uppstötningar. Till exempel, kryddig mat, koffeinhaltiga livsmedel och alkoholhaltiga livsmedel är några av de vanligaste utlösande faktorer som ger människor sura uppstötningar. Om du är känslig för dessa typer av livsmedel, undvika dem. På så sätt bör du kunna undvika Barretts esofagus.