E2h

Hur kan man förhindra ben sporre smärta

Ben sporrar är små ben utväxter i de viktigaste ben

Ben sporrar är små ben utväxter i de viktigaste ben, som kan påverka nervändarna, övriga ben, och andra vävnader i närheten benen där sporrarna växer. Tekniskt, ben sporrar är en typ av aberrance som inte bör verkligen ske och som inte kan förutses. Om du råkar ha ben sporrar kommer här sätt att förebygga och minimera smärtan från ben sporrar.

  • Diagnos. Först av allt måste du skaffa dig diagnosen. Det första steget för rätt behandling är att veta orsaken till smärtan eller sjukdomen. Om du befinner dig i konstant smärta nära lederna, kan problemet vara ett ben sporre som påverkar ledband och senor i närheten lederna. Din läkare bör kunna genomföra undersökningar som kommer att avgöra om du har ben sporrar. När du har fått diagnosen, kan rätt behandling bestämmas. Behandlingen kan bestå av träning, medicinering och även kirurgi.
  • Smärtstillande. Första behandlingen är att minska smärtan. Många människor upplever ben sporrar och deras kroppar till slut anpassa sig till ben sporrar. När kroppen har anpassat sig till de ben sporrar, kommer de flesta av nervändar läka och smärtan stannar. Om ben sporre är mycket skarp, eller medan benet sporre börjar växa, men kan smärtan vara mycket stor. Denna smärta kan behandlas med speciella anti-inflammatoriska och icke-steroida läkemedel.
  • Motion. Nästa, se till att du får ordentlig motion. Övningen hjälper tonen din kropp och begränsa onödig bentillväxt. Med rätt träning sker små, reglerade tårar i kroppens vävnader också. Eftersom dessa små tårar läka, musklerna utvecklas och bli starkare. Detta hjälper också musklerna klarar bättre och bildar bättre till formen av ben sporre. Kom dock ihåg att du behöver specialiserade övningar som har designats av en sjukgymnast. Regelbunden motion kan vara för ansträngande, beroende på var du ben sporrar växer.
  • Kirurgi. I värsta fall kan du behöva genomgå en operation för att ta bort ben sporrar. Detta inträffar vanligtvis när ben sporrar växer mycket snabbt, när ben sporrar inte slutar växa, eller när ben sporrar växer i mycket skarpa kanter som skär in i nervändar och vävnader kring benet. De flesta läkare kommer dock endast att använda kirurgi som en sista utväg.
  • Ice förpackningar. Om du råkar ha drabbats ben sporre smärtor, en av de första hjälpen behandlingar som du kan göra själv är att ta is förpackningar och placera dem runt det drabbade området. Isen förpackningar kommer att minimera svullnad och minska smärtan. Du kan också prova att upphöja de delar av kroppen som påverkas av ben sporrar, för att minska blodflödet och minimera smärtan.


Ben sporrar är också mycket vanligt i fot

Hur kan man förhindra ben sporre smärta. Ben sporrar är små ben utväxter i de viktigaste ben.
Hur kan man förhindra ben sporre smärta. Ben sporrar är små ben utväxter i de viktigaste ben.

Ben sporrar är också mycket vanligt i fot. Om dina fötter är i smärta, kan du också få ortopediska skor skär som är speciellt gjorda för dina fötter. Dessa insatser kommer att bidra till att stödja dina fötter och ta en stor del av smärtan. Med dessa tips i åtanke, bör du kunna förebygga smärtor ben sporre från att ta kontroll över ditt liv.