E2h

Hur kan man förhindra bipolär sjukdom

Bipolär sjukdom är något som inte kan utrotas helt

Bipolär sjukdom är något som inte kan utrotas helt, eller något som kan förebyggas med hundra procent säkerhet. Men det finns sätt att förebygga extrema episoder manodepressiv och bidra till att stabilisera känslor av en person som lider av bipolär sjukdom. Här är hur.

Hur kan man förhindra bipolär sjukdom. Bekväm psykiatrisk vård.
Hur kan man förhindra bipolär sjukdom. Bekväm psykiatrisk vård.

  • Bekväm psykiatrisk vård. Kom ihåg att bipolär sjukdom är allvarlig psykiskt tillstånd, och bör alltid ges lämplig psykiatrisk vård. Om du känner någon som lider av bipolär sjukdom, se till att du får den bästa psykiatriska vården möjligt. Det finns många psykiatriker som är utbildade för att behandla bipolär sjukdom, men du måste också se till att patienten är bekväm i att prata med psykiatern. Utan förtroende mellan patient och psykiater, rådgivning och behandlingar kommer att vara mycket effektiv. Du måste också se till att du är bekväm med behandlingsalternativ som ges till patienten.
  • Motion. Hålla kroppen frisk och passform är ett sätt att se till att helhetssyn välbefinnande för den person som lider av bipolär sjukdom. Se till att du skapar ett träningsprogram för patienten. Motion tid kommer inte bara hålla sin kropp frisk och stark, men kommer också att distrahera honom från att tänka för mycket om stressfaktorer, vilket kan leda till maniska episoder. Även bara en halvtimmes jogging eller en timme på gymmet vanligen tillräcklig för att förbättra patientens välbefinnande.
  • Sleep. Ser också till att patienten får tillräckligt med sömn. Detta är lite svårare än de flesta tror, ​​eftersom du uppenbarligen inte kan bara pråm på personens sovrummet för att kontrollera om han sover. Inte heller kan du övervaka sömnen hela natten. Du kan dock, hjälper till att reglera sömn genom att se till att patienten redan har slutfört de flesta av sina uppgifter genom eftermiddagen och att han har en tidig middag. På så sätt kommer han att ha tillräckligt med tid för sömn. Se också till att du vaknar patienten tidigt och vid samma tidpunkt varje dag, så att ett regelbundet sömnmönster bildas.
  • Diet. Kontrollera sedan om de typer av livsmedel som patienten tar i. Det har sagts att en person är vad han äter. Detta är delvis sant, eftersom det finns olika kemiska föreningar i livsmedel som kan ge känslor av upprymdhet, såsom choklad, eller som eventuellt kan göra en patient deprimerad, såsom hög alkoholkonsumtion. Se till att patienten äter en balanserad måltid med mycket färsk frukt och grönsaker.
  • Medicinering. Flesta bipolär sjukdom hos patienter ges vissa läkemedel för att hålla sina hormoner i schack, vilket i sin tur kommer att minska maniska depressiva episoder. Se till att patienten kan ta i alla mediciner i tid. Lika viktigt som att ta i medicin, se till att han inte överdosera på sina mediciner.


Slutligen

Slutligen, försök att minska stressfaktorer i miljön som kan utlösa maniska depressiva episoder hos patienten. Även arbete är inte uteslutet för patienterna, bör du se till att arbetet atmosfären är avslappnad nog att rymma patienten. Hemma, även se till att familjemedlemmarna inte betona patienten för mycket. Med dessa steg bör du kunna för att minimera och med förhindra bipolär sjukdom.