E2h

Hur kan man förhindra denguefeber

Dengue är en av de mest dödliga sjukdomar som kommer från insekter inte större än ett riskorn. De dengue-myggor, bortsett från att punktera huden med kliande otäcka röda skinn, kan orsaka feber från dengueviruset. Behandlingsalternativ är varierad, men symptom hos vissa människor är så diskreta att de inte kan diagnostisera problemet förrän det är för sent. Dessutom kan feber symptom betyda många saker, och det kan ta en längre tid för att identifiera att det är en dengue-orsakade sak, vilket äter upp dyrbar tid. Dengue överlevande kan intyga att det faktum att tiden är en lyx du kan inte ha den här typen av sjukdom, eftersom bortsett från att hantera feber behandling, du måste också överväga släppa trombocyter. Den sjunkande trombocyter orsakar denguefeber att hävda många liv.

Men innan du sliten ut med dessa bilder av död som väcks av denna lilla men fruktansvärt dengue bär mygga, här är några saker du kan göra för att förhindra denguefeber.

Hur kan man förhindra denguefeber. Inte bo i mörka saker.
Hur kan man förhindra denguefeber. Inte bo i mörka saker.

  1. Inte bo i mörka saker, bokstavligt och bildligt. Mörka kläder, mörka områden och mörka väggar har en sak gemensamt: Dengue myggor absolut älskar dem! Ett sätt att undvika dengue är att göra dig så motbjudande som möjligt till myggor. Det är den bokstavliga sidan av det. Bildligt, skulle du inte vill hållas i mörker när det gäller ny information om denguefeber, så försök att uppdatera själv.
  2. Avskyr stagnation. Helt avskyr lagrar stagnerat vatten som kan lämnas oanvänd under 2-3 dagar. Äggen av dengue myggan är en ivrig simmare i dessa vatten. Detta är deras häckningsplats, så se till att ditt hem inte är att skapa en gigantisk Mecka för dem att vara fruktsamma och föröka sig.
  3. Investera i insekt repellerande lotion. Dessa är verkligen effektiva. Hitta ett varumärke som kommer att fungera för dig. Använd den under natten, och speciellt när man är ute på en kväll läger och det enda som skyddar dig från mygga attacker är tält. Om du inte är det i krämer, kan du också prova späda ättika i vattnet och bada i det. Men som också kan stöta bort andra människor i processen, så att hitta en med en human-vänlig doft.
  4. Ha praktiska racketar och insekter fångstmetoder enheter monterade i hörnen av ditt hem. Naturligtvis kan man inte alltid förvänta sig att du kan hålla en vaka eller utkik efter dessa insekter, liten och diskret som de är. Vissa fångstmetoder enheter, särskilt de eldrivna sådana, gör ett poppande ljud varje gång den fångar en insekt, så se till att varna dina gäster av dessa störningar främjas till förmån för dengue skydd.
  5. Placera skärmar på fönster och dörrar. Detta är särskilt obligatorisk om du har en närliggande trädgård eller angränsande områden som är mörka och fuktiga. Detta kommer också att hjälpa till att hålla dessa oönskade besökare ut ur ditt hus.

Dengue feber informationskampanjer överflöd i olika samhällen

Dengue feber informationskampanjer överflöd i olika samhällen. Vissa har även projekt av fumigating områden för att se till att befintliga bon av dengue-myggor störs. Den enda faran är att vissa myggor blivit immuna mot de kemikalier som används vid gasning och komma ut starkare och mer skadliga än någonsin. Så i stället för att förlita sig på lokala projekt för att rädda dig och din familj, kan du vara proaktiv och göra vad du kan på din sida genom dessa riktlinjer.